Entertainment

7 redenen waarom je dit jaar écht naar Rock Werchter moet

Pinkpop en Best Kept Secret zijn al achter de rug, maar ben je nog niet aan je festival-trekken gekomen? Misschien is het wijs om eens een kijkje te nemen bij onze Zuiderburen.

Rock Werchter is al jaren erg in trek bij Nederlanders in het zuidelijke deel van ons land (het is immers dichtbij!), maar zelfs voor de northerners is het de moeite waard om eens te kijken wat Werchter je te bieden heeft. We zijn er dit jaar zelf weer bij en maken een lijstje van redenen waarom jij dat ook zou moeten doen:

1. De line up! De line-up van Werchter barst van de grote namen, en iedere keer als we kijken staan we er versteld van hoe zó veel goede namen op één biljet kunnen staan: Paul McCartney, Iggy Pop, Red Hot Chili Peppers, Florence and the Machine, Beck, Tame Impala, Editors, James Bay, Ellie Goulding, Years & Years… *zakt buiten adem in elkaar*

2. Gratis treinreis. Met je ticket kun je bij de Belgische spoorwegen een gratis treinreis aanvragen van elk Belgisch station naar station Leuven. Vanaf daar gaan pendelbussen. Je boekt die reis dus vanaf het eerste station als je de grens over bent. Scheelt weer!

3. Gezellige belgen. In België zijn ze over het algemeen niet heel blij met Hollanders. Als je weleens naar een Nederlands festival bent geweest weet je waarom: we zijn luidruchtig, direct, we bouwen bierkrat-muren en scanderen graag leuzen als ‘daar moet een piemel in’. Maar jij bent natuurlijk anders, en dat is waarom Werchter je met open armen verwelkomt. Belgen zijn eigenlijk gewoon leuker, en alles wat ze zeggen klinkt zoet. Genoeg reden, lijkt ons.

4875156581_554888c653_o

4. Did we mention the line-up? Naast de grote giganten die hierboven werden genoemd, is er op Werchter ook genoeg te beleven voor de liefhebbers van wat onbekendere bandjes. Ontdek nieuwe muziek in de kleinere tenten, en laat ons vast wat tips meegeven: Courtney Barnett, Savages, Aurora, Låpsley en Unknown Mortal Orchestra zijn allemaal niet te missen!

5. Kunst. Werchter pakt dit jaar weer groots uit met street art project North Walls. De kunstenaars die de installaties van hun prachtige werken zullen voorzien zijn: Low Bros, Nosego, Bezt Etam, Alexandre Orion, Deih en Case Ma’claim. Meer lees je hier!

6. Een stukje dichter bij de evenaar, dus hopelijk beter weer. Nadat BKS afgelopen weekend nogal verregend was, wordt er alles aan gedaan om het terrein van Werchter regen-klaar te maken. Maar er is hoop: het zonnige Zuiden heet niet voor niets het zonnige Zuiden, dus hopelijk zijn de weergoden er iets coulanter.

7. Er zijn nog tickets! Ja hoor, je kunt nog naar Werchter: hier kun je nog je ticket scoren. Voor alle verdere praktische info kijk je hier. Rock out!