Food

Dining Hotspots: het verfijnde, maar toegankelijke ‘Serre’ in Hotel Okura

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: het vernieuwde Serre in Amsterdam Zuid.

Wie, wat, waar?
Waar Hotel Okura vooral bekendstaat om de drie (!) sterrenrestaurants die het hotel huist, kun je voor een meer toegankelijke, maar nog steeds hoogstaande lunch of diner terecht bij Serre. Het restaurant bevindt zich op de begane grond, vrijwel direct aan het Amstelkanaal. In het najaar kun je er gezellig binnen zitten, en op de meer zonnige dagen is het terras een heerlijke plek om een aantal uur te vertoeven – van een borrel tot uitgebreid diner.

Het restaurant is bekroond met een Bib Gourmand voor de sterke prijs-kwaliteitverhouding en kwaliteitskeuken. Om deze reden is er ook dagelijks een 3-gangen Bibendummenu beschikbaar, voor de lunch en het diner, met een prijs van €37 per persoon.

serre-amsterdam-menu

De keuken
De keuken van Serre biedt internationaal geïnspireerde gerechten met seizoensgebonden, verse producten uit de streek. Op de kaart vind je diverse klassiekers als Fruits de Mer, Caesar salade en diverse soorten steak, en toch smaakt elk gerecht weer als een prettige verrassing. De gerechten ken je veelal, maar de uitwerking is uniek en vooral van een zeer hoge en verse kwaliteit.

Denk ook aan charcuterie, gerookte vis- en vleesgerechten, Wagyu burgers, bouillabaisse en een steak tartaar die aan tafel wordt bereid. Daarnaast heb je de keuze uit zo’n dozijn doordachte hapjes voor bij de borrel, diverse kazen en side dishes en is er voor de kleintjes een kindermenu.

serre-amsterdam

Onze tips
+ Het voorgerecht beginnen we zelf altijd graag (bijna) rauw en de gerookte Bawykov zalm was gelukkig een uitstekende keuze. Deze werd smaakvol en clean geserveerd met aardappelbrood en een wasabimayonaise. Hét bewijs dat je met goede producten niet veel extra’s nodig hebt. Ook de gerookte makreel (op de foto’s verstopt onder wat groen) is een aanrader.
+ Voor het hoofd gingen we voor de vis van het seizoen (in ons geval de kabeljauw met onder andere groene asperge) en een heerlijk stuk steak met vers gemaakte chimichurri en crispy friet. Beide helemaal top.
+ Hoewel we onze buikjes goed rond gegeten hadden, mocht een dessert toch niet ontbreken – een uiteindelijk goede keus. De gekaramelliseerde ananas met kokoscrème en witte chocolade was een puur genot en mag je zeker niet overslaan als je ‘m op de kaart ziet staan!
+ Vraag het personeel om raad wat betreft wine pairings (en trakteer jezelf op een glas bubbels als aperitief).

serre-amsterdam

Eindoordeel
Met een glas champagne in de hand, op een terras aan het water, kan je avond eigenlijk al niet meer stuk. Toch werd ie voor ons nóg beter met alle super verse gerechten die Serre te bieden heeft. Elke keuze was raak en alle klassiekers smaakten toch echt net wat beter dan we gewend waren. We startten vroeg en bleven tot sluit – zegt naar ons idee wel voldoende.

serre-amsterdam-10

Website // Facebook
Hotel Okura Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam

020 678 7450
[email protected]
Online reserveren

Openingstijden:
Dagelijks: 10:00 – 22:00 (keuken open vanaf 12:00)