Josca
Josca Love & Life 26 jul 2016

Dit is de wetenschappelijke reden waarom baby’s zo lekker ruiken

Misschien heb je het zelf al eens ervaren of hoor je kersverse moeders er wel eens over: ‘baby’s ruiken zó ontzettend lekker’. Uiteraard gaat het hier niet om de geur tijdens het verschonen van een luier, maar de geur van de baby zelf, waarbij het blijkbaar ongeveer feit is geworden dat deze lekker is. Maar waaróm vinden we dat?

Een onderzoek dat gepubliceerd werd in Trends in Cognitive Sciences geeft de reden achter het feit dat baby’s zo’n prettige geur hebben. En ja, dit heeft serieus te maken met hun schattigheid en overlevingsinstinct.

Denk er eens over na: baby’s komen al ter wereld als super schattige wezentjes met hun bolle wangetjes en kleine handjes en voetjes. Hun geur is hier een toevoeging aan en dit heeft een wetenschappelijke reden. Al plannen de baby’s het zelf uiteraard niet zo in, het is een biologische en natuurlijk tactiek om liefde te krijgen van de mensen om zich heen. Eigenlijk is het zelfs een manier om te overleven en aandacht te krijgen van ouders en familie.

Als we het zo lezen, is het eigenlijk ook wel vrij logisch. Zodra je bijvoorbeeld schattige puppy’s ziet, krijg je al meteen de neiging om deze te verzorgen en te beschermen, waarnaast je ook affectie voor ze toont. Misschien is het voor jou nog te vroeg voor een baby, maar als het zo ver is, zal je wel merken of deze aanname waar is.

Dit is waarom je een zwak hebt voor babydiertjes

Reageer op artikel:
Dit is de wetenschappelijke reden waarom baby’s zo lekker ruiken
Sluiten