Handige tip: Zo sla je jouw ontbijt nooit meer over

We weten allemaal dat het slecht is om je ontbijt over te slaan, maar toch blijven we het doen. Je stofwisseling komt op deze manier niet op gang, je zult later op de dag eerder gaan snacken en je hebt te weinig energie om je dag écht goed te beginnen. Om in de ochtend – of ieder ander moment dat je haast hebt – toch de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, vind je bij ETOS nu ook eigen merk maaltijdvervangers waarmee je in een mum van tijd voldoende energie hebt om door te gaan en ook nog eens let op je calorie-inname! Wij probeerden het uit.

Op dit moment zijn er 3 smaken shakes verkrijgbaar: Rood Fruit, Vanille en Café Latte. De Vanille shake was onze absolute favoriet! Deze heeft een neutrale en frisse maar toch ook romige smaak, erg vergelijkbaar met een ‘echte’ milkshake. Je neemt een shakebeker (€3.49 bij ETOS), voegt hier 250 ml magere melk aan toe (of natuurlijk magere amandel- of sojamelk), volgt met het sachet en schudt de ingrediënten tot een fris-romige shake. De smaak Rood Fruit is zoals de naam al zegt erg fruitig en heeft een wat zoetere smaak en de Café Latte variant doet ook echt denken aan een melkachtige koffie, maar dan net wat frisser. De sachets kosten maar €5.99 voor 10 stuks, wat tevens betekent dat je ontbijt of lunch maar €0.60 kost. Super vriendelijk voor je portemonnee!

IMG_3457

Verder bestaat het ETOS Eigen Merk Slank assortiment uit twee maaltijdrepen, in de smaken Chocolade en Pinda Nougat. Ook deze hebben een volle, romige smaak en geven ondanks het kleine formaat toch een verzadigd gevoel. De Chocolade reep doet denken aan toffees en de smaak van de Pinda Nougat reep is wat lichter en neutraler, maar wel duidelijk met de smaak van pinda’s. De maaltijdrepen kosten €1.29 per stuk.

Ons gewicht mooi in balans houden tijdens de feestdagen kan nog wel eens moeilijk zijn (lees: gaat moeilijk zijn) en daarvoor zijn deze maaltijdvervangers natuurlijk een ideale uitkomst! Hoe? Neem in plaats van je broodontbijt bijvoorbeeld een ETOS shake om toch lekker vol te zitten zonder een overdaad aan calorieën, doe ‘s middags gezellig mee met je kerstetentje en sluit je dag weer af met een shake. Uiteraard kan je dit ook makkelijk doorzetten na de feestdagen om die extra kilootjes weer kwijt te raken! Vervang één tot twee maaltijden per dag door een shake of reep en je bent in een mum van tijd weer op gewicht.

IMG_3461

Onze conclusie? Je hebt de shakes in een mum van tijd klaar en kan zo super makkelijk en lekker aan je dag beginnen, en de maaltijdrepen zijn ideaal voor wanneer je een drukke dag voor de boeg hebt en veel onderweg bent. Buiten het verzadigende effect bevatten ze ook nog eens enorm veel toegevoegde vitaminen. En ja, eerlijk is eerlijk, ons gewicht en energielevel in balans houden houden met een romige milkshake klinkt nou ook niet echt als een straf… Tip: tussen 30 december en 5 januari zijn de shakes in de aanbieding voor €5 en kosten de repen slechts €1!

IMG_3460