Fashion

NSMBL DIY: De ‘all purpose’ leren tas/boodschappennetje

Ivania Carpio is journaliste en modeblogger en weet als geen ander hoe je die begeerlijke mode-items heel makkelijk zelf in elkaar kunt toveren, ofwel: de kunst van het DIY’en. Vanaf nu deelt Ivania maandelijks een nieuwe DIY met jullie, zodat je op een effici├źnte manier je garderobe kunt uitbreiden! Deze week: Een tas die niet alleen super functioneel is, maar ook nog eens heel fabulous voor alle gelegenheden!.

How to?
‘Eigenlijk is ook deze DIY heel erg simpel. Het idee: Een boodschappennetje met stijl en tegelijkertijd een clutch waar heel veel in past (think: jas, je hoogste hakken, fles booze en ga zo maar door). Lijkt ingewikkeld, maar is eigenlijk zo in elkaar genaaid!’
Stappen
1. Knip twee vierkanten uit je stuk leer(of stof) en knip vervolgens de onderkanten rond af. 2. Teken op de achterkant van het leer met een liniaal strepen van 5cm zoals op het plaatje hieronder. 3. Leg de twee stukken leer op elkaar en snijd langs de lijntjes met een scherp stanley/chirurgen-mesje. Op die manier snijd je ze allebei tegelijk en worden beide kanten gelijk. 4. Maak een lange snede aan de bovenkant van ongeveer 12 cm, dit wordt het handvat. 4. Naai de twee leren stukken aan elkaar en je bent klaar!