Entertainment

NSMBL Exclusive: We interviewden Kristen Stewart over beauty, mode én Balenciaga

NSMBL kreeg de kans om als enige in Nederland met Kristen Stewart te kletsen over haar nieuwste samenwerking en persoonlijke favorieten; iets waar natuurlijk moeilijk ‘nee’ tegen te zeggen is! De mooie actrice, die sinds kort het gezicht is van de nieuwe geur ‘Rosabotanica’ van Balenciaga, mochten we van alles vragen. Kristen begint de mode-industrie steeds leuker en interessanter te vinden en is dan ook erg trots op haar nieuwe campagne. Benieuwd hoe de productie er achter de schermen aan toe ging, welke producten Kristen het liefst gebruikt en wat ze ervan vindt om constant in the spotlight te staan? Je ziet en leest het hier.

Hoe voelt het om door zo’n iconisch merk als Balenciaga gekozen te worden als het gezicht van het nieuwe parfum Rosabotanica?
‘Het is echt ongelofelijk. Ik heb gelijk de kans gegrepen om met Nicolas Ghesquière te werken; ik ontmoette hem tijdens een fotoshoot toen ik heel jong was en hij was degene die me liet zien hoe uniek en creatief mode kan zijn. Toen hij me belde voor dit project was ik daarom enorm enthousiast. Het is erg cool omdat ik normaal gesproken films maak en dit niet direct mijn gebied is. Op deze manier kan ik het combineren en het beste van allebei meemaken.’

Op welke manier past dit parfum bij jouw persoonlijkheid?
‘Ik vind het oprecht een heerlijke geur; Florabotanica (de voorloper van Rosabotanica – red.) gebruik ik al een tijdje. Vroeger droeg ik niet vaak een parfum maar door deze geur heb ik echt ontdekt dat het je look helemaal af kan maken. Ik vind het fijn om Florabotanica in de ochtend te gebruiken; het is wat lichter en natuurlijker. Rosabotanica lijkt er veel op, maar is wat gedurfder en sterker en daarom ideaal voor in de avond, bijvoorbeeld om naar een diner of feestje te dragen.’

Heb je ooit een blunder begaan wat betreft beauty en fashion, bijvoorbeeld door een trend te volgen of iets te dragen waar je nu niet meer achter staat?
‘Toen ik begon in het wereldje van rode lopers en evenementen was ik nog zo jong; als ik nu terugkijk naar wat ik toen droeg denk ik natuurlijk wel ‘what was I thinking’ maar ik vond het op dat moment mooi. Toen ik een kind was had ik écht geen idee, wat ook wel weer schattig was. Ik kleedde me als een jongetje waardoor ik enorm op mijn broer leek.’

Wat zijn je favoriete beauty producten die je regelmatig gebruikt?
‘Een goede moisturizer vind ik erg belangrijk, ik ben fan van Dermalogica en Dr. Hauschka – ook gebruik ik Proactiv. Hiernaast hou ik echt van droogshampoo en haarpoeder om het volume te geven. Het is niet zo goed om te vaak je haar te wassen. Eigenlijk is het gewoon belangrijk om gezond te blijven. Genoeg bewegen, goed eten en af en toe een groen sapje voor een energieboost. Ik gebruik verder niet zoveel make-up; hooguit een getinte moisturizer omdat het beter voor je huid is dan foundation.’

Wat is het laatste wat je gekocht hebt waar je echt enthousiast van wordt?
‘Zeker een goed paar sneakers. Ik word normaal gesproken niet heel enthousiast van het kopen van beauty producten; eerder een leuk jasje of schoenen.’

Hoe voelt het om nu ook een beauty en mode-icoon te zijn?
‘Gelukkig is het allemaal heel natuurlijk gegaan; het is niet echt iets waar ik dagelijks stil bij sta. Ik besef me ook dat het heel bijzonder is dat ik soms de mooiste jurken mag lenen voor evenementen en dat ik ook hele creatieve en interessante mensen ontmoet. Sommige van deze mensen hebben niet eens in de gaten hoe cool ze zijn; je hebt mensen die een kamer in kunnen lopen en de hele ruimte kunnen verlichten met hun energie. Het is een eer om met dit soort mensen samen te mogen werken en een deel te zijn van deze industrie.’

Is het soms niet enorm eng om te weten dat de hele wereld naar je kijkt en alles beoordeelt wat je draagt en doet?
‘Je kunt nooit iedereen blij maken; dat is iets wat ik echt geleerd heb. Mijn doel is dan ook om bewust niet iedereen blij te willen maken. Als dat wel iets is wat je wilt bereiken in het leven kan dat doodeng zijn; je kunt namelijk onmogelijk iedereen pleasen. Zo lang je jouw eigen beslissingen maakt en dingen doet omdat jij je er goed bij voelt zullen er altijd mensen zijn die het met je eens zijn en mensen die dat niet zijn. Het maakt eigenlijk allemaal niet uit. Because at the end of the day, who really gives a sh*t what dress I’m wearing?

rosabotanica_nsmbl

Wil jij het parfum en de geparfumeerde bodylotion ‘Rosabotanica’ van Balenciaga t.w.v. €144 winnen?
1. Like NSMBL hier op Facebook.
2. Laat hieronder door middel van een reactie weten waarom jij dit pakket wilt winnen. De winnaar krijgt op 3 februari persoonlijk bericht.