Love & Life

NSMBL goes to Tangier

Onlangs bracht het NSMBL team samen met Air Arabia een bezoekje aan het prachtige Tangier, of zoals wij het beter kennen: Tanger in Marokko. Niet een plek waar je direct aan zou denken bij het boeken van een citytrip, maar zeker de moeite waard voor een relaxende city trip de komende lentemaanden.

 

Tanger is namelijk een van de meest authentieke plekken in Marokko die je binnen 2 dagen makkelijk kunt bezichtigen. Super handig voor drukke vrouwen (en mannen) natuurlijk. Na zo’n 20 minuten rijden vanaf het vliegveld bevind je je in het hart van de stad, waar het dag en nacht levendig is. De eerste beelden kon je hier bezichtigen, maar nu nemen we jullie met onze foto’s dieper mee de medina in.

Een beetje historie
Je zou kunnen zeggen dat Tanger, meer dan alle andere steden, al jaren het gezicht van Marokko is naar de buitenwereld toe. Vooral bekend onder de Spanjaarden omdat de afstand tussen Tanger en Zuid-Spanje niet heel groot is. Maar ook onder de Marokkaanse bevolking en andere nationaliteiten is Tanger inmiddels een favoriete vakantiebestemming geworden. Het leuke is dat hier veel culturen samen komen, waaronder Joods, Islamitische en Christelijke religies die samen een kleurrijke stad vormen.
 

Havenstad
Tanger is na Casablanca de belangrijkste havenstad van Marokko. De stad investeert een groot deel van de inkomsten in toerisme, en dat is goed te zien aan de hoeveelheid nieuwe vakantieparken die gebouwd worden om de stad zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De stad is niet groot, maar heerlijk rustiek en aan een citytrip van 2 of 3 dagen heb je meer dan genoeg om de leukste bezienswaardigheden te spotten.
 

Bezienswaardigheden
Binnenkort laten we jullie uitgebreid zien welke bezienswaardigheden je absoluut níet mag missen wanneer je deze stad bezoekt. Voor nu kunnen we in ieder geval verklappen dat je het beste kunt verdwalen in de medina, ofwel het oude centrum. Hier zitten talloze authentieke winkeltjes met etenswaren, leren en stoffen markten en heerlijke restaurantjes. De straten lijken soms eng en onvindbaar, maar met een goede kaart en wat hand en voetenwerk kan de bevolking je al een heel eind op weg helpen.
 


Grand Socco
Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de Grand Socco (Soek). Vroeger was dit een marktplein vol met handelaren, kopers, muzikanten en slangenbezweerders maar tegenwoordig is het een ontmoetingsplek voor de lokale inwoners. Er zijn in de omgeving veel cafés te vinden. Heerlijk om hier op het terras met een kopje muntthee mensen te kijken.
 
Kasbah
De Kasbah is gebouwd op het hoogste punt van de stad en is geïsoleerd van de rest van de medina door haar stadsmuren. De poort opent naar een grote binnentuin die leidt tot de Dar el-Makhzem, het paleis van de voormalige sultan en nu het Museum van de Marokkaanse Kunst en het Museum van Oudheden. Beiden zijn bekend als het Kasbah Museum. De kronkelende straatjes en vriendelijke bewoners geven een bijzondere sfeer wanneer je in de Kasbah loopt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Straat van Gibraltar.
 
Over Air Arabia
Air Arabia is de grootste low cost carrier voor vluchten naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Air Arabia biedt fijne directe vluchten vanaf Amsterdam naar Tanger (2x per week) en naar Nador (3x per week), waarbij comfort, betrouwbaarheid en waar voor je geld belangrijke voorwaarden zijn. Zo vlogen wij binnen 3 uur rechtstreeks naar Tanger, hoe fijn. En omdat je iets alleen kunt geloven als je het zelf mag ervaren, geven wij twee vliegtickets naar Tanger weg aan onze lezers! Binnenkort lees je hoe!

Fotografie: Anna Nikbakht Nooshin