Josca
Josca Health 14 mrt 2016

Say what? Een tatoeage laten zetten is blijkbaar goed voor je immuunsysteem

In een onderzoek van de University of Alabama dat gepubliceerd werd in de ‘American Journal of Human Biology’ komt naar voren dat het zetten van meerdere tattoo’s je immuunsysteem kan aansterken.

Ook al was de onderzochte groep vrij klein (er deden 24 mannen en vrouwen aan mee), kwamen de researchers er achter dat het immuunsysteem van de reeds getatoeëerde deelnemers het laten zetten van een nieuwe tattoo veel beter aankon dan het immuunsysteem van de mensen die nog nooit eerder een tatoeage hadden laten zetten.

De manier waarop de onderzoekers dit testten, was door een monster van het speeksel van de onderzochte deelnemers te nemen vóórdat ze getatoeëerd werden en erna, waarna ze dit vergeleken. Ze onderzochten met name de mate van aanwezigheid van stoffen als immunoglobuline. Dit eiwit wordt aangemaakt door je lichaam om onder andere bacteriën en slechte stoffen te bestrijden, wat onderdeel is van je immuunsysteem. Uit het onderzoek kwam onder andere naar voren dat het zetten van meerdere tattoo’s ervoor kan zorgen dat je immuunsysteem sterker wordt en het makkelijker maakt om een infectie te bestrijden.

Uiteraard is het echter geen goed idee om een tattoo te laten zetten wanneer je ziek bent, maar het zou wel kunnen verklaren waarom de één zich goed voelt tijdens het tatoeëren en de ander niet.

Twijfel je nog steeds of je wel een echte tatoeage wilt? Dan kun je hier vast iets mee:

Reageer op artikel:
Say what? Een tatoeage laten zetten is blijkbaar goed voor je immuunsysteem
Sluiten