Art

Vragenvuur: Emma Hartvig

De dinsdag betekent voor NSMBL weer een nieuwe wallpaper en een interview met de fotograaf die deze mag verzorgen. Deze week: Emma Hartvig.

 

De 22-jarige Emma is geboren in Zweden, maar woont momenteel in Londen. Voor haar is fotografie een manier om te illustreren en aspecten uit haar eigen leven samen te brengen met haar ervaringen. Simpel, maar erg doeltreffend en eerlijk.

Wat is de grootste passie in je leven?
Ik vind eigenlijk iedere dag wel een nieuwe passie. Dit kan iets heel kleins en alledaags zijn, maar ook grote verhalen die me kunnen ontroeren. Optreden is altijd een passie geweest, of dat nou in de vorm van muziek, dans, films of fotografie is. Het is voor mij erg belangrijk dat ik de vrijheid heb om mijn passie te kunnen beoefenen, dan weet ik dat het resultaat goed zal zijn.
 
Wanneer ben je het meest gelukkig?
Ik ben eigenlijk al heel snel gelukkig. Waar ik heel blij van kan worden, is wanneer ik alles van mijn ‘to do list’ af heb en daardoor ongestoord een paar dagen vrij kan nemen. Zonder me schuldig te voelen! Daarnaast word ik gelukkig van het wakker worden naast iemand waar ik van hou, het maken van road trips en werk creëren waar ik honderd procent achter sta.
 
Wat is de grootste teleurstelling in je leven geweest?
Wanneer ik te hard ben voor mezelf, of te hard voor anderen. Achteraf kan dit leiden tot teleurstelling.
 
Wat is de grootste levensles die je hebt geleerd?
Wees altijd eerlijk en oprecht naar jezelf toe, naar wat je doet in het leven en de personen die veel voor je betekenen.