Art

Vragenvuur: Jacqueline Louter-Hoos

De dinsdag betekent voor NSMBL weer een nieuwe wallpaper en een interview met een nieuwe fotograaf die deze mag verzorgen. Deze week is deze afkomstig van Jacqueline Louter-Hoos, die eigenlijk sinds kort heeft besloten om van haar passie haar werk te maken. Haar bedrijf Jaxpix is volop in bloei, en wij bewonderen vooral haar doorzettingsvermogen om alles te geven en van haar dromen een realiteit te maken.

Wat is de grootste passie in je leven?
Passie? Dat is iets waar je aldoor naar terugkeert vind ik. Het “scheppingsproces” om dat grote woord maar eens te gebruiken! Iets creeëren, alleen of met een team. Gericht zijn op iets nieuws en unieks en moois maken. En daarbij de tijd en alles om je heen vergeten! Prachtige momenten geeft dat!
 
Wanneer ben je het meest gelukkig?
Niet iets waar ik dagelijks aan loop te denken. Ik ben het meest gelukkig als ik helemaal geïnspireerd ben door een gaaf concert of een expositie of een reis… Ook momenten die eigenlijk heel eenvoudig zijn: het gevoel van je voeten in het natte zand als je langs de vloedlijn loopt op een mooie dag, de zon op je huid, als een klus ‘af’ is, als mijn kinderen gelukkig zijn… alle clichés zijn waar. Maar ook als je kan “loskomen”, zo voelt dat. Geconcentreerd aan het werk, bijvoorbeeld als ik een fotoshoot aan het uitdenken en uitwerken ben. Ook als ik zing/improviseer ken ik zulke momenten of als het lukt om iemand te helpen, te coachen. Op dat soort momentel voel ik me gelukkig.
 
Wat is de grootste teleurstelling in je leven geweest?
Ik denk toen ik ontdekte dat alles vergankelijk is… dat je alles moet ‘onderhouden’, althans op dat moment als kind bedacht ik me dat en dat is wel een teleurstelling geweest. Inmiddels weet ik dat vergankelijkheid ook mooi is en dat alles onvermijdelijk in een grote kringloop zit en samenhangt.
 
Wat is de grootste levensles die je hebt geleerd?
Altijd blijven leren! je kan jezelf altijd blijven ontwikkelen.