Renée
Renée Love & Life 30 oktober 2017

1 op 5 Nederlandse mannen vindt goede seks belangrijker dan trouwe partner

Dat goede seks belangrijk is in een relatie, dat kunnen we zeker niet tegenspreken. Dat je voor een relatie vereist dat je je partner kunt vertrouwen, vinden we logischerwijs nog nét wat noodzakelijker. Toch verkiest één op de vijf mannen goede seks boven een betrouwbare partner.

Deze resultaten blijken uit een nieuw onderzoek van Parship, waarbij de verschillen tussen mannen en vrouwen, maar ook de verschillen tussen daters en (langetermijn-)partners werden uitgezocht. Zeker wanneer er gekozen moet worden tussen seks en trouw, verschillen de antwoorden nog weleens.

Vrouwen vinden trouwe partner belangrijker dan mannen

Over het algemeen vindt drievierde van de Nederlanders seks in een relatie belangrijk, iets waarbij we ons toch wel afvragen waarom eenvierde hier toch anders over denkt. Voor zo’n 15% is seks echter zo belangrijk, dat ze liever een ontrouwe partner hebben die goed is in bed, dan een trouwe partner die hier wat slechter in is. Bij mannen ligt dit aantal zelfs op 20%.

Slechte seks tijdens het daten wel geaccepteerd

Tijdens het daten maakt het wat minder uit als de seks nog niet vlekkeloos verloopt; daarover geeft tweederde aan dat slechte seks tijdens de eerste dates of beginperiode geen dealbreaker hoeft te zijn. Om dit nog even wat mooier te maken: viervijfde van de Nederlanders geeft zelfs aan een relatie te kunnen beginnen met iemand waar ze nog geen seks hebben gehad. Goede seks valt natuurlijk enigszins aan te leren, zo lang je er maar open voor staat en zo lang je je eigen lichaam kent.

Mannen vs. vrouwen: is seks belangrijk?

Daarnaast speelt seks natuurlijk ook niet voor iedereen een belangrijke rol in een relatie: bij 33% van de vrouwen staat dit niet bovenaan de prioriteitenlijst. Bij mannen ligt dat een heel stuk lager: daar geeft 17% aan seks niet zo belangrijk te vinden.

Het onderzoek werd door Parship uitgevoerd in oktober 2017, onder 1.005 Nederlanders van 18 jaar of ouder.

Reageer op artikel:
1 op 5 Nederlandse mannen vindt goede seks belangrijker dan trouwe partner
Sluiten