Josca
Josca Love & Life 15 feb 2016

10 herkenbare gedachten tijdens je eerste yogales

Het kost toch best wat moeite om een fit yoga girl te worden en je bent deze manier van sporten niet gewend. Toch wil je ervoor gaan en doe je fanatiek mee, maar stiekem weet je je niet zo goed een houding te geven.

1. ‘Wat is een handige plek om mijn matje neer te leggen?’
Je kijkt even rond om te zien wat de andere mensen doen en probeert erachter te komen aan welke kant de instructeur zometeen gaat staan. Een beetje ongemakkelijk leg je je matje neer, hopend dat niemand een vaste plek heeft en je nu een plaats hebt die al bezet is.

2. ‘De les is nog niet eens begonnen en iemand begint al poses te doen? Huh?’
Is die dude een slangenmens of zo? Een warming-up betekent voor jou toch iets anders dan je armen in een onmogelijke positie om je lichaam draaien, terwijl je op één been staat. Verward kijk je voor je uit.

3. ‘Ik vraag me af hoe high de mensen waren die deze muziek hebben gemaakt.’
Alles wat je hoort zijn drums, regen, piano akkoorden en rare geluiden die best door een mens gemaakt kunnen zijn, maar het lijkt ook wel een beetje op de lokroep van een walvis. Je onderdrukt een giechel en vraagt je af hoe je je in godsnaam moet concentreren met deze muziek op.

4. ‘Waarom glijd ik de hele tijd weg met mijn handen?’
Deze oefeningen maken je handen zweterig en het matje helpt niet echt mee. Je probeert je uit alle macht stil te houden in de goede houding, maar inmiddels loopt je gezicht rood aan, omdat je zoveel moeite moet doen om je handen op dezelfde plek te laten.

5. ‘Ik weet absoluut zeker dat ik zo ga vallen.’
Misschien niet meteen, maar over een paar seconden. Op je gezicht. Op het matje. Of misschien er net iets naast, voor het extra dramatische effect.

6. ‘Damn, au! Ik wist niet eens dat die spier bestond.’
Waar je de dag erna ook achter gaat komen, is dat je in diezelfde spier ook een vreselijke spierpijn kunt hebben. Voor een dag of drie, misschien.

7. ‘De instructeur zei zojuist dat ik mijn ogen dicht moest doen, maar het voelt alsof iedereen naar me kijkt.’
Je opent je ogen om de ruimte door te kijken en inderdaad, je komt erachter dat iemand je aanstaart als jullie blikken elkaar ontmoeten. Awkward, much?

8. ‘Waarom kan ik iedereen in deze ruimte horen ademen?’
Darth Vader maar dan keer dertig. Een geluid waar je nekharen van overeind gaan staan.

9. ‘Ik wist niet dat dit zo moeilijk zou zijn.’
Tja, yoga is blijkbaar niet iets om je alleen mee te ontspannen, er is ook een deel ínspanning. Je moet het nog leren, dat weet je wel, maar stiekem verlang je nu naar je lekkere zachte bank en je favo serie.

10. ‘Hè hè, eindelijk kan ik op de grond liggen met mijn ogen dicht en niets doen.’
De yogales was zwaar, je bent blij wanneer je bij het eind aangekomen bent en je lekker op de grond mag liggen om te relaxen. Dat is toch waar je het allerbest in bent.

Reageer op artikel:
10 herkenbare gedachten tijdens je eerste yogales
Sluiten