Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 7 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Bingewatchen maar – Dit zijn de 10 leukste films op Disney+ die je gezien moet hebben

Disney+ staat vol met leuke animatiefilms én remakes: van hartverwarmende Pixar-films tot Marvel en álle iconische Disney klassiekers die je maar kunt bedenken. De streamingdienst timmert flink aan de weg en wekelijks verschijnen er gloednieuwe titels. Benieuwd wat Disney+ allemaal te bieden heeft? Wij hebben voor jou de leukste films uitgezocht op deze streamingdienst.

Popcorn erbij en bingewatchen maar.

1. Black is King

Black is King is een ode aan de Afrikaanse kunst en cultuur. Beyoncé’s langverwachte album Black is King werd in één weekend miljoenen keren gestreamd. Het verhaal gaat over een jonge koning en zijn reis langs verraad, liefde, en eigen indentiteit. De film is gebaseerd op de muziek van The Lion King: The Gift. Deze film moet je gezien hebben.

2. Beauty and the Beast

Emma Watson speelt de hoofdrol in deze remake van Beauty and the Beast en dat zou eigenlijk al genoeg reden moeten zijn om de film in ieder geval één keer te bekijken. Daarnaast is de film veelal magisch, en perfect passend binnen de nieuwe koers van Disney. Belle was al zelfredzaam, maar is dat in deze reboot nog meer. De liedjes, het levende meubilair en de romantiek in de gele prinsessenjurk nemen je mee naar je childhood.

3. Lady en de Vagebond

Een remake van deze klassieker uit 1955 die je hart laat smelten. Het verhaal gaat over de hond Lady die een warm thuis heeft bij baasjes Love en Jim. Maar als zij een baby krijgen, voelt ze zich buitengesloten. Op straat leert ze Vagebond kennen, met wie zij een mooi avontuur beleeft.

4.The Lion King

Nog nooit bracht een film zoveel geld op als deze remake van The Lion King. In de film schittert het welbekende verhaal, verteld door stemmen van Beyoncé en Seth Rogen. Voor wie nog een opfrisser kan gebruiken: het verhaal vertelt het avontuur van het jonge leeuwenjong Simba die het opneemt tegen zijn boze oom Scar. De liedjes, de stemmen, de nostalgie, alles is perfect.

5. Frozen

We hebben allemaal het nummer Let It Go uit Frozen ontelbare keren geluisterd. De film heeft een flinke dosis musical, een magische sprookjessetting en een goed verhaal. Kortom, alles wat je verwacht van een Disney-film. En het feit dat Elsa geen man nodig heeft om een prinses te kunnen worden is geweldig. De film is nog steeds ons favoriet.

6. Coco

Coco speelt zich af tijdens het Mexicaanse feest el día de los muertos (‘de dag van de doden’), waarop alle mensen worden herdacht die het leven hebben gelaten. De 12-jarige Miguel wil niets liever dan muziek maken, maar dat is nou precíes wat al generaties lang verboden is in zijn familie. Tot hij een familiegeheim ontdekt, waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders. Een mooie film die je gezien moet hebben.

7. Black Panther

Na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, keert T’Challa terug naar Wakanda om zijn plaats in te nemen als koning. Zijn moed als koning en Black Panther wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook de rest van de wereld in gevaar brengt. Één van de beste Marvel-films ooit op Disney+.

8. High School Musical

Hoewel de film veertien jaar geleden uitkwam, kijken we nog steeds stiekem met veel plezier deze film terug. De film is in drie delen te zien op Disney Plus. Het liefdesverhaal van de beste basketbalspeler van de school,Troy, en de slimme Gabriella die hoge punten scoort met het academische team. Beiden zijn ze niet echt theatertypes maar toch doen ze auditie voor een schoolmusical, die veel leerlingen een belangrijke les leert.

9. Maleficent

Maleficent vertelt het verhaal van Charles Perraults sprookje Doornroosje vanuit het standpunt van de slechte heks, die helemaal niet zo slecht blijkt te zijn. Angelina Jolie vervult de rol en weet van dit karakter een modern Disney-icoon te maken. De film is niet alleen verfrissend, maar ook mooi om naar te kijken.

10. Diana: in her own words

Met de komst van het vierde seizoen van The Crown hebben we een extra reden om deze documentaire over prinses Diana te kijken. In deze documentaire vertelt ze haar persoonlijke verhaal in combinatie met archiefbeelden, foto’s en geluidsopnamen die nog niet eerder zijn uitgezonden. De fragmenten zijn opgenomen in 1991, toen de prinses meewerkte aan geheime interviews. Spannend.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bingewatchen maar – Dit zijn de 10 leukste films op Disney+ die je gezien moet hebben
Sluiten