Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 14 jan 2020
Leestijd: 5 minuten

10 makkelijke manieren om meer te reizen dit jaar dus pak je koffers maar vast in

We komen meteen ter zake: 2020 is hét jaar dat je moet gaan reizen. Je zegt het dit keer niet alleen, je gaat het ook écht doen. In plaats van dat je het hele jaar achter je bureau zit, pak je de koffers en ga je weg. En het hoeft niet eens moeilijk te zijn, want er zijn ook makkelijke manieren om meer te gaan reizen.

Misschien zit je over een maand wel in Parijs of dans je op het strand van Thailand. Met deze makkelijke manieren zit jij over een tijdje gegarandeerd in het buitenland.

Meer reizen

We liegen niet als we je vertellen dat reizen super makkelijk en simpel is (als je de goede manieren gebruikt tenminste). Het klinkt altijd als een hele opgave, maar dat hoeft het niet te zijn. Wel moet je natuurlijk excited zijn om op reis te gaan, dus zet je hart en mind open als je morgen nog wil vertrekken.

Als je eenmaal aan het nadenken bent over je reis, kom je erachter dat het eigenlijk helemaal niet uit welke bestemming je kiest. Tuurlijk, het moet er veilig zijn, maar je reist, maakt herinneringen en verbreed je horizon. Mocht je het nou nog een beetje lastig vinden, dan kunnen deze tien manieren je helpen.

1. Koop een goede koffer

Als je meer wil reizen is het belangrijk om een goede koffer en tas voor handbagage te hebben. Met een grote weekendtas of een koffer van bijvoorbeeld Suit Suit ga je in stijl de wereld over en hoef je je geen zorgen te maken over je bagage. Doe een slot op je koffer en tas zodat je je waardevolle spullen niet kwijtraakt. Hang er ook nog een naamkaartje aan zodat je je koffer makkelijker kan vinden als deze verdwenen is. Rollen maar met die wieltjes.

2. Neem of vernieuw je paspoort

Een paspoort is natuurlijk een absolute must als je wil gaan reizen. Vraag een paspoort aan en als je deze al had laat hem dan zeker niet verlopen. Vul het nodige papierwerk in, betaal het bedrag en you’re ready to go. De trip naar de andere kant van de wereld die je altijd al wilde maken kan eindelijk beginnen.

3. Doe research naar je bestemmingen

Je tripje naar het buitenland plannen kan een beetje saai zijn, maar als je eenmaal bezig bent word je steeds enthousiaster. Je stelt je voor dat je door die bepaalde stad loopt of door de bergen aan het wandelen bent. Als je een momentje vrij hebt, start dan gewoon met de planning. Pak je laptop erbij, zoek naar verschillende hotels in jouw prijsklasse en kijk naar excursies die je eventueel wil doen.

4. Download reis-apps

Eén van de beste voordelen is dat we tegenwoordig niet meer afhankelijk zijn van een papieren landkaart. Er zijn tal van reis-apps die jou vertellen waar je heen moet (of waar juist niet). Ze helpen je met het plannen van je droomreis en het vinden van goede hotels. Start je reis met het downloaden van deze apps en check welke mogelijkheden er zijn. Misschien kom je er wel achter dat dat ene restaurant dé hotspot van jouw bestemming is.

5. Neem een Staycation

De sleutel naar succes is om kleine stapjes te maken. Als jouw voornemen is om meer te reizen, begin dan met het ontdekken van je eigen stad of land tijdens een Staycation. Hierdoor kom je in de travelmode en kan je jouw nieuwe koffer uitproberen. Je leert hoe je een hotel boekt en waar je rekening mee moet houden tijdens de reis. Plus, een tripje door je eigen stad geeft je meer nieuwe inzichten en ontdekkingen.

6. Bezoek je lange-afstandsvriend

Of je nou al vijftig keer in een vliegtuig hebt gezeten of nog nooit, een vriend (of familielid) bezoeken die ver weg woont is een goede manier om meer te reizen. Door naar een bekende te reizen voel je je comfortabeler. Daarnaast heb je een eigen city-guide die je de hele stad laat zien. Wat wil je nog meer?

7.Tour door een stad met je wederhelft

Een reisje maken met je wederhelft brengt veel leuke voordelen met zich mee. Je hebt niet alleen de leukste foto’s samen op jullie favoriete plek, jullie kunnen ook allerlei dingen plannen. Boek dus lekker veel dagen samen om alle hotspots te zien en er even uit te zijn. Het is een makkelijke manier om op reis te gaan, want jullie kennen elkaar door en door. Dus schat, kom je?

8. Ga een weekend naar de open lucht

Of je nu gaat kamperen, naar een bungalowpark gaat of een paar dagen op het strand gaat liggen: de buitenlucht doet veel goeds voor je. Door een plek in de natuur te bezoeken zet je een grote stap om meer te reizen. Bewandel kronkelende paadjes, zwem bij een waterval of kijk naar de zon die onder gaat. Je ziet de schoonheid van de natuur met je eigen ogen en misschien ontdek je wel de ultieme avonturier in jou. Go camp, champ.

9. Lees veel reisboeken

Lees voor je op reis gaat veel (heel veel) reisboeken om nóg meer zin te krijgen in het reizen. Niet alleen om meer kennis op te doen, maar ook om alvast een vakantiegevoel te krijgen. Als je in een hele drukke periode zit waardoor je dat vliegticket niet kan betalen, lees dan een aantal reisboeken. Door deze manier ben je in gedachten toch een beetje op vacay.

10. Ga op een internationale trip

Wanneer je door je Instagram-feed scrolt, lijkt reizen heel perfect. Dingen als in grote haast je vlucht halen en bij een volgeboekt hotel aankomen worden maar zelden gedeeld. Reis-influencers leggen de standaarden soms misschien heel hoog, maar dit jaar is het wel de hoogste tijd om eens op een internationale trip te gaan. Hierdoor ontdek je meerdere culturen, andere klimaten en kan je ook weer iets van je bucketlist afstrepen. Wordt het Amerika of toch China?

Met deze makkelijke manieren weten wij zeker dat jij volgende maand al in het buitenland te vinden bent.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 makkelijke manieren om meer te reizen dit jaar dus pak je koffers maar vast in
Sluiten