Kim Ritskes
Kim Ritskes Love & Life 11 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

10 Manieren om actief te blijven terwijl je naar een baan zoekt

Het kan best een vervelende situatie zijn wanneer je geen werk hebt. Het is nu eenmaal geen gemakkelijke tijd om aan de bak te komen en bij de pakken neer zitten, daar schiet niemand wat mee op.

Je motivatie zal af en toe flink tegen het nulpunt aanzitten maar blijf positief en denk aan deze 10 manieren om actief te blijven terwijl je naar een baan zoekt.

1. Probeer te begrijpen wat er mis is gegaan. Wees eerlijk tegenover jezelf door na te gaan op welk punt je iets anders had kunnen doen.

2. Maak een lijst van je slechte eigenschappen en ga deze één voor één te lijf. We hebben allemaal slechte kanten dus zie deze onder ogen; alleen op deze manier kun je jezelf verbeteren.

3. Kies een richting waar je gelukkig van wordt; het is niet altijd even makkelijk om er ook geld mee te verdienen maar uiteindelijk is het wel wat waar je 100% voor gaat en waar je je plek in vindt. Zoals Confucius ooit wijs zei: “Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”

4. Werk aan je CV. Zorg dat het up to date is met relevante werkervaring, zorg dat het er goed uitziet en dat het veel meer is dan een saai lijstje. Maak er wat bijzonders van zodat je opvalt tussen de stapel.

5. Blijf op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied. Als je bij een sollicitatie kunt laten zien dat je er alles van weet heb je sowieso een streepje voor.

6. Maak een planning en schrijf voor jezelf op welke doelen je hebt en voor wanneer je deze bereikt wil hebben. Zo heb je zelf houvast en heb je concrete dingen waar je naartoe kunt werken.

7. Neem in de tussentijd een kleiner baantje aan om actief te blijven. Werken in een koffiebar bijvoorbeeld; het is misschien niet je eindstation maar wie weet wie je er ontmoet en het zorgt voor tussentijdse inkomsten terwijl je naar je droombaan zoekt.

8. Vergroot je netwerk. Ga naar borrels, meng je op events en zorg dat iedereen om je heen weet dat je op zoek bent naar een baan en wat je te bieden hebt. Als je thuis gaat zitten wachten tot iemand je een baan aanbiedt, zit je er over 30 jaar waarschijnlijk nog.

9. Doe vrijwilligerswerk. Het staat goed op je CV, je ontmoet veel mensen en het gaat ervoor zorgen dat je je goed voelt. Je doet iets terug voor de samenleving en uiteindelijk (karma punten!) gaat het je in positieve zin veel opleveren.

10. Heb geduld. De goede dingen in het leven hebben tijd en veel werk nodig dus blijf je vastbijten in je doelen en verwacht een paar tegenslagen en afwijzingen. Blijf je ultieme doel voor ogen houden en werk hier hard voor. Succes & good times are coming.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 Manieren om actief te blijven terwijl je naar een baan zoekt
Sluiten