Booty alert – een 10 minuten workout voor strakke billen

Wil jij graag strakke billen zonder hier al teveel moeite voor te doen? Snappen we helemaal – we schrijven dit artikel dan ook een beetje uit eigenbelang. We hebben namelijk een 10 minuten workout gevonden die je de bil van je dromen geeft (al is die voor iedereen anders, dat snappen we).

10 minuten workout

Yas, eindelijk hebben we een fijne 10 minuten workout gevonden voor het krijgen van strakke billen. Hoewel iedereen een ander doel heeft en dat helemaal oké is, vinden veel van ons het lekker om de been- en bilpartij goed aan te pakken in de sportschool. Omdat je grote spiergroepen aanpakt, blijf je ook na de training nog lang calorieën verbranden.

Voordat je start met deze workout routine is het belangrijk dat je deze zeven fouten kent – en dus niet (meer) maakt. Succes gegarandeerd.

Strakke billen

Natuurlijk krijg je van alleen deze 10 minuten workout niet strakke billen. Je kent de uitspraak “abs are built in the kitchen” vast wel. Het komt erop neer dat je dieet ook heel erg belangrijk is. Omdat je benen en billen grote spiergroepen zijn, is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten.

Vergeet daarnaast ook niet om je krachttraining af te wisselen met cardio. Voor het geval je hier een hekel aan hebt, hebben we de leukste series om te bingen vanaf de loopband op een rij gezet.

De workout voor strakke billen

1. Goblet Sumo Squat

Nodig: twee dumbells
Uitvoering: zet je voeten iets breder dan heupbreedte en draai je voeten naar buiten. De twee dumbells hou je voor je borst. Zak langzaam door je benen, totdat je bovenbenen parallel aan de vloer zijn. Je rug blijft recht en is in een hoek van 45 graden ten opzichte van je heupen en trek je navel in om je onderrug te beschermen. Kom weer rechtop tot je in de startpositie staat.
Herhaling: tien keer

2. Reverse lunge

Nodig: twee halters
Uitvoering: in beiden handen heb je een halter vast en je zet je voeten op schouderbreedte. Zorg ervoor dat je goed in balans bent. Til je ene voet op en plaats deze achter je, zoals een klassieke lunge. Je knieën buigen tot negentig graden en na een paar herhalingen voel je je bovenbenen lekker branden.
Herhaling: tien keer

3. Glute bridge

Nodig: yogamat
Uitvoering: ga op je rug op de mat liggen, met je benen gebogen en je voeten op de grond. Lift je heupen van de mat, zo hoog als je kunt.
Herhaling: tien keer

Je voert bovenstaande sets zo vaak mogelijk in tien minuten tijd uit. Let erop dat je de oefeningen beheerst uitvoert, zodat je het beste resultaat krijgt. Doe deze workout drie keer per week.

Dit vind je ook leuk: deze fitness-oefeningen bezorgen je de armen van je dromen

Women's Health

Reageer op artikel:
Booty alert – een 10 minuten workout voor strakke billen
Sluiten