Josca
Josca Beauty 14 dec 2018

10 opmerkingen die je niet meer wil horen als je krullen hebt

Je bent super blij met je volle bos krullen, maar je zou best zonder al deze vervelende opmerkingen kunnen.

1. ‘Ik wil echt jouw haar!’

Tsja… Nou ja, logisch: niemand is ooit echt 100% tevreden met wat hij of zij heeft en het gras is altijd groener aan de andere kant. Mensen met krullen willen stijl haar en vice versa. Eigenlijk is het nooit goed.

2. ‘Heb je een haarborstel die ik even mag lenen?’

Sorry, nee, want die heb je niet of nooit mee. Weten mensen met stijl haar niet hoe het is om krullend haar te borstelen of te kammen? De enige keren dat je nog wel eens je haar borstelt is onder de douche en daar is het putje niet zo blij mee.

3. ‘Bah, was je je haar zó weinig?’

Vrouwen met krullend haar zullen het wel weten: als je elke dag je haren zou wassen, werden je mooie lokken daar niet zo blij van. Je doet er in ieder geval alles aan om het lekker te laten ruiken.

4. ‘Wauw, sommige vrouwen zullen zich wel suf betalen om net zulk haar te krijgen als jij.’

Een goed antwoord hierop heb je eigenlijk niet. Is het de bedoeling dat je je schuldig gaat voelen dat anderen er geld voor moeten betalen en jouw haar gewoon natuurlijk is? Misschien, maar als dat de bedoeling was, lukt het in ieder geval niet.

5. ‘Je hebt zóveel haar!’

Ja, je gezicht is nog net te zien in dit oerwoud. Ha-ha. Met deze opmerking kun je eigenlijk ook niet zoveel en je vraagt je altijd af of je die krijgt uit jaloezie of dat iemand je stiekem beledigt.

6. ‘Mag ik je haar eens aanraken?’

Als je deze vraag hoort, moet je vaak even met je ogen knipperen, het verrast je namelijk nog altijd. Het is je háár en geen huisdier! Daarbij is het van jou en van jou alleen.

7. ‘Hoe lang duurt het om je haar te stijlen?’

Lang, oké? Je gaat niet met de stopwatch naast je zitten als je je haar doet. En daarbij: wat heeft iemand eigenlijk aan die info? Moeten ze medelijden met je krijgen of zo?

8. ‘Stop eens met je haar te spelen, ik word er nerveus van.’

Als je krullen had, zou je het begrijpen, denk je dan altijd. Eerder zei je het hardop, wat vaak een geïrriteerde of jaloerse blik opleverde, dus daar ben je maar mee opgehouden.

9. ‘Volgens mij is deze haar van jou.’

Klopt, soms ben je echt net een kat in de rui. Overal vind je haren terug en ja, soms ook bij je vriendinnen thuis. Een keertje extra stofzuigen dan maar, hè?

10. ‘Heb je zulk krullend haar van jezelf?’

Ugh. Nee, je draagt een pruik, nou goed? Het is niet alsof je elke ochtend voor de spiegel staat om je haar te krullen, dan zou je dat echt haartje voor haartje moeten doen, of zo. Het is vrij opmerkelijk dat mensen die vraag nog durven te stellen.

Ook deze 15 struggles maak jij mee als vrouw met krullend haar:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 opmerkingen die je niet meer wil horen als je krullen hebt
Sluiten