10 redenen waarom het geweldig is om single te zijn in de zomer

Al die stelletjes die altijd weer samen op vakantie gaan en jaloersmakende foto’s delen op Instagram… Single zijn kan af en toe best frustrerend zijn, maar je hebt écht geen relatie nodig om het leuk te hebben.

Geniet van de zomer en al je vrijheid! Dit zijn de 10 redenen waarom het juist heerlijk is om single te zijn in de zomer.

1. Je bent op je aantrekkelijkst in de zomer

In de zomer heb je een gezond kleurtje gekregen door de zon, voel je je fitter door alle vitamine D, kun je je hotste outfits aan én badass zonnebrillen dragen. Ofwel: je bent nu op je best dus pluk er de vruchten van.

2. Losgaan op festivals is helemaal geen probleem

Je kan je helemaal laten gaan op een festival zonder dat iemand zich druk om je maakt of jaloers is. Op festivals ontmoet je nou eenmaal de leukste mensen, en voor jou liggen alle opties open.

3. Laat het zweet maar lopen, niemand die het ziet

Je kan thuis gewoon lekker in je onderbroek zitten en je boob sweat de vrije loop laten. Als je een relatie hebt is dat minder charmant, maar als je single bent hoef je je hier helemaal niet druk om te maken. Let it go.

4. Geen dubbele vakantieplannen

Als je een relatie hebt moet je vaak kiezen of je met je vriendinnen of je vriendje op vakantie gaat, omdat het geld ons niet op de rug groeit. Als je single bent hoef je geen keuze te maken en is alles een stuk makkelijker!

5. Je hebt je bed helemaal voor jou alleen

Een bedpartner hebben kan leuk zijn, en je hebt altijd een kruikie in de winter. Iedereen die weleens naast iemand heeft geslapen in tropische temperaturen weet dat dat een heel stuk minder leuk is.

6. Er zijn geen kleffe feestdagen in de zomer

Valentijnsdag en kerstmis zijn allang verleden tijd in de zomer. Er zijn geen verdrietige feestdagen waarbij je familieleden vragen waarom je nog geen vriendje hebt, dus je zult je nu gelukkiger voelen dan ooit.

7. Één woord: summer flings

Een steamy zomerliefde zonder bijbedoelingen. Dit is misschien wel één van de beste voordelen aan single zijn deze zomer.

8. Spontane citytrip? Geen probleem

Je hebt toch alle vrijheid van de wereld en je hoeft aan niemand te verantwoorden waarom je iets doet. Pak je koffer, stap in de trein en ga op avontuur.

9. Er blijft meer geld over voor jezelf

Je hoeft geen geld uit te geven aan je lover, dus je houdt meer geld over voor jezelf! Plant jezelf eens vaker neer op een terras met je vrienden, of koop dat mooie jurkje dat je al heel lang wilde.

10. Je hebt meer kans om nieuwe mensen te ontmoeten

Mensen komen in de zomer allemaal weer hun huis uit om in het park te hangen of op terrasjes te zitten. Deze mensen zou je allemaal nooit ontmoeten in de winter, wanneer je altijd binnen wil blijven!

Reageer op artikel:
10 redenen waarom het geweldig is om single te zijn in de zomer
Sluiten