Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 19 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

10 Redenen waarom je walk of shame écht niet beschamend is

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens meegemaakt: de walk of shame. Je bent een avondje uit, komt een héél leuke jongen of vrouw tegen en eindigt bij diegene thuis. De volgende ochtend ga je met je smudged make-up, met je hakken in je hand en in je party-outfit over straat terwijl de rest van de wereld alweer fris en fruitig wakker is.

Gênant? Nee, joh. Dat valt best mee. Probeer het eens van een positievere kant te bekijken. Hier zijn 10 redenen waarom de walk of shame niks is om je voor te schamen.

1. Het is lang geleden dat je een frisse ochtendwandeling hebt gemaakt

De zon komt op, de vogeltjes fluiten… Je neemt je zelfs voor om wat vaker vroeg de deur uit te gaan om wat je dag wat actiever te beginnen. As if.

2. Je verkent een ander deel van de stad

Gisteravond sprong jij bij die leukerd achterop de fiets zonder een idee te hebben waar je terecht zou komen. Zo kom je erachter dat het in een andere uithoek van de stad ook enorm leuk is, of dat ze daar bijzonder mooie appartementen hebben (‘Wat een mooi Victoriaans plafond! En je betaalt maar €360,-?! Hier moet ik ook eens gaan zoeken’). Zo kom je nog eens ergens.

3. Je hebt je vriendinnen wat te vertellen

Toen je vriendinnen gisteren in de taxi naar huis stapten en jij schreeuwde: ‘Ga maar! Ik blijf nog even!’, konden ze wel raden hoe de avond voor jou af zou lopen. Toch is het dan leuk om ze ‘s ochtends te bellen en ze te voorzien van alle mogelijke details. Kun je ze meteen vertellen dat ze in Oost best mooie appartementen hebben.

4. Je leven is een stuk spannender dan dat van al die kantoormensen

Als je over straat strompelt met spierpijn en een bonkend hoofd, is er niets irritanter dan jolig fluitende mensen op de fiets onderweg naar hun werk. Geef er een positieve draai aan en sta er even bij stil dat jíj een gaaf avontuur hebt beleefd en dat het voor hen een dag is zoals alle andere dagen. You rockstar, you.

5. Je make-up van gisteren ziet er eigenlijk nog best leuk uit

Je hebt eindeloos veel uren geprobeerd om de perfecte smokey eye te creëren, maar nu weet je het geheim: gewoon een avondje je make-up laten zitten en je bent de coolste chick in de hele stad. Dat haar zit trouwens ook lekker Mary-Kate Olsenesque.

6. Je hebt een geheimpje voor de rest van de wereld

De ochtend is inmiddels in full swing, en je hebt het gevoel dat alle mensen die wèl geslapen hebben meteen aan je zien dat jij een nachtje hebt doorgehaald. Je valt heus niet zo op als je denkt, en het is eigenlijk best leuk om een geheimpje te hebben als jij je driedubbele espresso bestelt bij de Coffee Company.

7. Met je hakken in je hand voel je je in touch met de aarde

Nu begrijp je ineens waarom al die hippies op blote voeten rondrennen. Zolang je gebroken glas op straat weet te vermijden voelt het best chill. Gooi je chakra’s open en voel je één met de aarde. Of zo.

8. Je rockt je avondjurkje gewoon in de ochtend

Je mooie outfit van de avond ervoor maak je day ready door een groot vest van je bedpartner te jatten (wel netjes teruggeven, hè?) en gewoon te doen alsof er niks aan de hand is.

9. Jij hebt de touwtjes in handen

Als je fling jóu blijft slapen krijg je dat awkward moment jij hem of haar eigenlijk de deur uit wil hebben, maar niet weet hoe je dat op een aardige manier kunt brengen. Als je zelf ergens anders slaapt, besluit je zelf of je blijft ontbijten/brunchen/douchen of niet.

10. More power to you, girl

Je hebt een leuke avond gehad, dus je mag best trots zijn op je walk of Shame, die we gewoon even omdopen tot de walk of Pride. Het wordt tijd dat vrouwen zich niet meer hoeven te schamen omdat ze met iemand mee naar huis gegaan zijn. High-five dus onderweg zo veel mogelijk vreemden en doe stiekem even een dansje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 Redenen waarom je walk of shame écht niet beschamend is
Sluiten