Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 7 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 romantische komedies op Netflix wil je echt gezien hebben

Een romantische komedie (romcom) is altijd een goed idee. Die films noemen we niet voor niks ‘feel-good’ en of je het nou zelf gaat kijken of samen met je lief of vriendinnen, het gevoel wat je krijgt tijdens en na zo’n film is heerlijk. Op zoek naar wat kijktips? Say no more.

Zin om te lachen tot je buikpijn krijgt of tot tranen langs je wang biggelen?

1. Lovebirds

Als je zin hebt in een hilarische romcom, moet je deze sowieso gaan kijken! Het gaat over een stel waarbij de relatie op een doodlopend spoor zit. Ha, dat dachten ze. Ze stuiten op een moord en proberen de moordenaar te zoeken.

2. Legally Blonde

Deze klassieker kunnen we absoluut niet vergeten. Of het nou de tiende keer is dat je deze romcom ziet of dat je de film over Elle Woods (door Reese Witherspoon) nog nooit hebt gezien (shame on you): Legally Blonde is een echte must-see. De film draait om Elle Woods die naar Harvard Law School gaat waar ze hoopt haar ex-vriend weer verliefd op haar te laten worden. Wat daarvoor nodig is? Bewijzen dat ze alles is wat-ie zoekt.

3. The Kissing Booth

The Kissing Booth is gebaseerd op het gelijknamig best-selling boek. Inmiddels is het wachten op alweer het derde deel (dít is de releasedatum). In de tussentijd is er niks leuker dan het eerste en tweede deel opnieuw kijken. Het gaat over Elle, een tienermeisje die nog nooit gekust heeft en dan ineens smoorverliefd wordt op de lover van haar beste vriend. Iets met girl code..

4. To All The Boys I’ve Loved Before

Lara Jean heeft een groot geheim: ze heeft brieven geschreven aan alle jongens waar ze ooit verliefd op is geweest. Althans, dat had geheim moeten blijven. Op een dag zijn al die brieven namelijk bij de jongens terechtgekomen..

5. 50 First Dates

De romcom 50 First Dates is ook een klassieker. Een dierenarts wordt verliefd op een kunstlerares. Niks bijzonders, zou je denken. Behalve dat de kunstlerares kortetermijngeheugenverlies heeft. Daardoor denkt de dierenarts dat-ie haar elke dag opnieuw verliefd moet laten worden.

6. Falling Inn Love

Een oude herberg in Nieuw-Zeeland winnen, klinkt dat als een droom, of klinkt dat als een droom? In de romcom Falling Inn Love overkomt het een carrièrevrouw uit San Francisco en laat ze daar nou net een knappe aannemer voor nodig heeft.

7. Notting Hill

Eigenlijk zouden we hier niks meer over hoeven zeggen, want je kent de film al lang en breed. Niet? Dan weet je wat je te doen staat. In de romcom Notting Hill spelen Julia Roberts en Hugh Grant en het verhaal is fantastisch.

8. Set It Up

Twee assistenten die overwerkt zijn (Harper en Charlie) hebben een break nodig van hun verschrikkelijke bazen. Ze krijgen het idee om de twee bazen op elkaar verliefd te laten worden door ze vast te laten zitten in een lift. Goed idee, of niet?

9. Love Jacked

Een jonge kunstenares reist naar Afrika omdat ze ‘last’ heeft van haar vader. Ze heeft zich verloofd, maar dat ging niet goed. Je raadt het al, ze zoekt wanhopig naar een man. Een vreemdeling uit het café biedt zich aan als kandidaat.

10. Someone Great

Jenny is een muziekjournaliste en gaat door een break-up heen. Tijd voor een nieuw begin én een groot avontuur met haar besties. Dat belooft veel goeds.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.