Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 14 apr 2018
Leestijd: 4 minuten

10 sprookjesachtige bestemmingen die een plekje op je bucket list verdienen

Er bestaan zoveel mooie plekken op deze wereld dat het moeilijk is om een ultieme selectie te maken voor je bucket list. Toch zijn we ervan overtuigd dat alle onderstaande tien bestemmingen zeker een plekje in je lijst verdienen, want ze zijn ongetwijfeld de meest sprookjesachtige die er bestaan.

Van een kleurrijk dorpje dat de inspiratiebron vormde voor Belle en het Beest tot een romantisch Moors paleis; deze tien bestemmingen zijn om van te dromen.

1. Slot Neuschwanstein, Duitsland // Als je denkt dat dit kasteel regelrecht uit Doornroosje lijkt te komen, dan kunnen we je vertellen dat dat ergens wel klopt. Slot Neuschwanstein vormde namelijk de inspiratiebron voor het kasteel in de Disney-film. Het schijnt dat de binnenkant van het kasteel net zo sprookjesachtig is als de buitenkant en aangezien het slot in Beieren ligt kun je het relatief makkelijk bezoeken.

2. Hoi An, Vietnam // Hoi An staat niet voor niks sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze kleurrijke en magische bestemming, die diende als handelshaven van de vijftiende tot de negentiende eeuw, heeft prachtige koloniale gebouwen én traditionele Vietnamese woningen. Het feit dat Hoi An in het Vietnamees peaceful meeting place betekent, geeft nog meer reden om de stad eens te bezoeken.

3. Sagano Bamboo Forest, Kyoto, Japan // Wanneer je door de hoge bamboe loopt in dit bos in Kyoto, lijkt het net alsof je je in een sprookjesbos bevindt. Het schijnt daarnaast dat dit niet alleen een bijzondere plek is om te zien, maar ook om te horen. Het Japanse Ministerie van Milieu heeft de plek namelijk opgenomen in een lijst die de 100 Soundscapes of Japan heet, vanwege het mooie geluid dat de ritselende bamboebladeren produceren.

4. Alhambra, Granada, Spanje // Alhambra is een prachtig Moors paleis dat in Granada ligt. De mooie tegels en handgesneden muren maken dit paleis uniek en enorm romantisch, waardoor het de perfecte bestemming is voor stelletjes die zich even in een sprookjesachtige wereld willen wanen.

5. Colmar, Frankrijk // Colmar is de ultieme bestemming voor iedereen die verliefd is op Belle en het Beest, want de plek vormde namelijk een bron van inspiratie voor de Disneyfilm. De met bloemen versierde keien straten en kleurrijke middeleeuwse huisjes doen je zeker denken aan het dorpje waar Belle aan het begin van de film doorheen huppelde. Als jij je ook even een prinses wilt voelen, kun je ervoor kiezen om met jouw prince charming hierheen te gaan.

6. Cappadocië, Turkije // Deze mooie streek in het midden van Turkije staat bekend om haar sprookjesachtige schoorstenen, surrealistische steenformaties en huizen en kerken uit het Bronzen tijdperk. In de ochtend wordt de prachtige lucht gevuld met honderden luchtballonnen die je een uitzicht geven om van te dromen.

7. Meer van Bled, Slovenië // Wat het Meer van Bled zo sprookjesachtig maakt, is het eiland dat er middenin ligt. Het enige dat er op dit eiland te vinden is, is een kerk uit de zeventiende eeuw. Mocht je nog op zoek zijn naar een romantische trouwlocatie, dan is dit misschien een optie.

8. Magic Mountain Lodge, Chili // Dit bijzondere hotel is bedekt met bladeren en is enkel te bereiken via een brug. Om het allemaal nog mooier te maken, valt er vanaf de top van het hotel een waterval naar beneden. Een nacht in één van de dertien kamers zal daarom zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

9. The Dark Hedges, Ierland // Als jij een Game of Thrones fan bent, is dit the place to be. Het romantische pad dat gesierd wordt door beuken, komt namelijk voor in de serie als Kingsroad.

10. Vaadhoo, Malediven // In de zee om dit kleine eiland zijn ‘s avonds blauwe lichtjes te zien door de bioluminescentie die wordt gegenereerd door een speciaal type plankton. Een strandwandeling by night kan nergens anders zo sprookjesachtig zijn als hier.

Bucket list: 18 x de mooiste eilanden ter wereld

Brit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 sprookjesachtige bestemmingen die een plekje op je bucket list verdienen
Sluiten