Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 24 okt 2018

10 tekenen dat je door een sterke moeder bent opgevoed

Hoewel er dagen zijn dat je je moeder het liefst even achter het behang plakt, waardeer je haar enorm en weet je dat je zonder haar nooit zou zijn geworden wie je nu bent. Met haar sterke karakter is ze een groot voorbeeld voor je, en je bent blij dat ze dit karakter aan jou heeft doorgegeven.

Want om heel eerlijk te zijn, weten we zelf ook wel dat we niet altijd de makkelijkste zijn geweest. Daarom een shout-out naar alle sterke moeders die ons met alle geduld zoveel hebben geleerd.

1. Ze moedigt je altijd aan om je mening te uiten // Een sterke moeder is eerlijk en direct tegenover jou, en ze wil graag dat jij dat ook bent. Omdat zij je heeft geleerd hoe belangrijk goede communicatie is, weet jij je gedachtes én gevoelens te uiten tegen anderen.

2. Ze vertelt je niet wat je moet denken, maar hoe je moet denken // Door je moeder heb je geleerd om niet alles wat je hoort en leest klakkeloos aan te nemen, maar juist in twijfel te trekken en je eigen mening te vormen. Daarnaast leer je graag nieuwe dingen en ben je in staat om toe te geven dat je wellicht eerst fout zat.

3. Ze vertelt je hoe belangrijk educatie is // Een sterke moeder weet jou te overtuigen van het feit dat het heel belangrijk is om naar school te gaan. Ze legt je echter ook uit dat dit niet per se een dure school hoeft te zijn en dat je ook niet alleen maar tienen hoeft te halen. Het is belangrijk om je ook buiten school te blijven verdiepen in onderwerpen die je interesseren en simpelweg af en toe een boek leest. Het gaat er namelijk om dat jij goed oplet, vragen stelt en jezelf ontwikkelt.

4. Ze leert je dat jij je grootste concurrent bent // Door jouw moeder weet je dat zolang jij maar je stinkende best doet, je beloont zult worden. Natuurlijk komen er wat obstakels op je pad, maar jij geeft niet op. Door haar ben je erachter gekomen dat jij je grootste concurrent bent, en dat het belangrijk is om zelfstandig te zijn en door te zetten.

5. Ze vindt financiële onafhankelijkheid belangrijk // Al vanaf jongs af aan heeft jouw moeder je duidelijk gemaakt dat het heel belangrijk is om hard te werken om jezelf financieel te kunnen onderhouden. Het feit dat jij niet afhankelijk bent van iemand anders maakt je zoveel sterker omdat het je de vrijheid geeft om te doen en laten wat jíj wilt. Vandaar dat je iets voor je zakgeld moest doen.

6. Ze geeft jou zelfvertrouwen en bevestiging dat jij kunt zijn wie je wilt zijn // Een sterke moeder zorgt ervoor dat jij weet dat jij goed bent zoals je bent, waardoor je jezelf ook aan de wereld durft te laten zien. Aan de andere kant accepteer jij hierdoor ook anderen zoals ze zijn, en sta je open voor nieuwe mensen en culturen.

7. Ze leert je inlevingsvermogen te hebben // Doordat jouw moeder er altijd voor je was en zichzelf in jou verplaatste, heb je ook geleerd om jou in anderen te verplaatsen.

8. Ze laat je zien hoe je mensen bij elkaar brengt // Een sterke moeder leert je hoe waardevol het is om liefdevolle mensen om je heen te hebben. Daarom zorg jij ervoor dat je regelmatig wat quality time met vrienden of familie inplant, en waardeer je deze momenten enorm.

9. Ze laat je zien hoe je onafhankelijk kunt zijn // Waar je weet dat vrienden en familie belangrijk zijn, weet je ook dat je in het leven oké moet zijn met jezelf en heb je geen bevestiging van anderen nodig. Jij bent geen volger, maar maakt je eigen beslissingen.

10. Ze vertelt je dat je een situatie óf moet accepteren, óf moet veranderen // Door jouw moeder weet je dat zeuren over een bepaalde situatie helemaal niks oplost. Jij accepteert een situatie zoals ie is, of je doet je stinkende best om hem te veranderen.

Lifehack

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 tekenen dat je door een sterke moeder bent opgevoed
Sluiten