Suze van As
Suze van As Love & Life 29 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Geen geld voor een luxe vakantie? Met deze 10 tips heb je toch een geweldige zomer

We kennen de struggle van het blut-zijn allemaal wel, en al helemaal als de zomer gaat aanbreken. Je hebt eindelijk weer eens wat daagjes vrij, maar geen geld om op vakantie of reis te gaan. Wat nu?

Gelukkig bestaan er nog heel veel zomerse activiteiten die helemaal niet duur zijn en soms zelfs gratis! Je moet wel een beetje open staan voor ontdekkingstochten en het niet erg vinden om dingen te organiseren – maar je zomer krijgt er wel meteen een actieve update van! Deze tien dingen kun je zeker gaan proberen deze zomer.

1. Plan zo veel mogelijk dagjes naar het strand.

Ook in Nederland heb je in de zomer genoeg warme dagen, dus waarom zou je niet eens naar het Nederlandse strand gaan? Het is een goedkoop dagje uit en je krijgt er het ultieme zomergevoel van!

2. Ga op wandeltocht met je vrienden (en leen een hond)

Neem een rugzak mee met snacks, wijn en hondenkoekjes en je bent er helemaal klaar voor.

3. Geef een festival thema-feestje

Bijna niemand heeft geld voor die hele dure festivals, maar dat hoeft geen reden te zijn om je tofste festival-look niet aan te trekken! Geef een (tuin)feest en hang overal lichtjes en lampionnen en zorg voor toffe muziek.

4. Organiseer een beauty-dag

Maak sangria, laat het bad vollopen en sla wat gezichtsmaskers in (of maak ze zelf). Een heerlijk relax-dagje zonder dat je naar een duur kuuroord hoeft!

5. Ga picknicken met je vrienden

Het is eindelijk lekker weer, waarom zou je dan saai binnen gaan zitten lunchen? Zoek een lekker grasveldje op, neem een tas vol eten mee en een kleedje en je hebt een heerlijke middag.

6. Ga vrijwilligerswerk doen

Als je nog energie over hebt na een drukke werkmaand, is het misschien wel een goed idee om lokaal vrijwilligers werk te gaan doen. Zo ontmoet je meer mensen uit je buurt en voel je je ook nog eens nuttig.

7. Vind de goedkoopste Airbnb’s

Een lang weekendje weg hoeft helemaal niet duur te zijn. Bijvoorbeeld een tripje naar Brussel of Antwerpen heb je zo geregeld!

8. Organiseer een barbecue

Of je nou een dakterras, tuin of park in de buurt hebt – barbecueën kan altijd. Vooral wegwerp-barbecues maken het een stuk makkelijker om toch een zomerse avond te organiseren met veel lekker eten. Vraag bijvoorbeeld je vrienden of ze allemaal iets mee willen nemen, en dan regel jij de barbecue zelf!

9. Regel een speurtocht voor je vrienden

Wie zegt dat speurtochten alleen voor kinderen zijn? Verstop clues en ‘schatten’ in de stad en verdeel je vrienden in twee teams. De winnende groep wint een zak snoep en een toffe hoed.

10. Plan een dagje naar een willekeurige Nederlandse stad

Er zijn genoeg treinkaartjes-acties waarmee je dit goedkoop kunt doen. Bovendien is het ook gewoon leuk om eens nieuwe plekken te bezoeken waar je nog nooit bent geweest!

Deze watermeloen-ijsblokjes gaan jouw zomerse drankjes nóg lekkerder maken

elite daily

Reageer op artikel:
Geen geld voor een luxe vakantie? Met deze 10 tips heb je toch een geweldige zomer
Sluiten