Laura Gommans
Laura Gommans Beauty 1 jun 2012
Leestijd: 2 minuten

10 tips om je bikinilijn pijnloos te harsen

Tip 1: Plan je harsbehandeling na je menstruatie
Je pijngrens is hoger in de week na je periode dan ervoor. Denk hier maar aan: als cheesy reclames je al emotioneel maken in je pre-menstruatie periode, laat staan die harsbehandeling!
 
Tip 2: Verlies je zelfbewustzijn
Juist, een vreemd persoon ziet je in een (papieren) string maar sta daar vooral niet bij stil. Zij of hij zit dit de hele dag door en hoe minder nerveus je bent, hoe minder pijn je zal ervaren.
 
Tip 3: Start langzaam
Bij je eerste bikiniwax is het niet echt slim om meteen een Braziliaanse wax uit te proberen. Als je er nog nieuw mee bent, begin dan met een basis wax. Je kan daarna altijd nog besluiten om iets meer weg te halen.
 
Tip 4: Scrubben
De dag voordat je je laat waxen, kan je je scrubben in de douche. Dit zal dode huidcellen verwijderen waardoor de harsstrippen de korte haartjes beter pakken.
 
Tip 5: Speak up!
Een goede specialist zal ervoor zorgen dat je je helemaal op je gemakt voelt bij hem of haar. Vraag of diegene wil aangeven wanneer de strip eraf getrokken wordt als je dat fijn vindt en wees niet verlegen als het echt zeer doet. Je kan beter je mond opendoen dan in stilte pijn lijden toch?
 

Tip 6: Gebruik harde hars
Harde hars heeft een zachtere werking dan zachte hars, ook al klinkt dit misschien onlogisch. Vooraf informeren kan dus geen kwaad!
 
Tip 7: Neem een pilletje tegen de pijn
Neem een uur voor je afspraak een paracetamol of andere pijnstiller in, een pilletje kan nooit kwaad.
 
Tip 8: Blijf ademen
De neiging om je adem tijdens de behandeling in te houden, is groot. Probeer toch goed op je ademhaling te letten want ook dit zal ervoor zorgen dat de pijn minder wordt. Adem in als de hars erop gaat en adem uit op het moment dat de strip eraf getrokken wordt.
 
Tip 9: Weet welke gedeeltes extra gevoelig zijn
Je zal het niet verwachten, maar het gedeelte onder je onderbuik is veel gevoeliger dan het gebied rondom je vaginale opening.
 
Tip 10: Draai je hoofd om en hoest
Misschien een beetje ongemakkelijk, maar het helpt zeker. Hoest precies op het moment dat de hars eraf getrokken wordt, dit zal afleiden van de pijn!
 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 tips om je bikinilijn pijnloos te harsen
Sluiten