Renée
Renée Love & Life 14 sep 2017

10 typische struggles van mensen met een babyface

Zie jij er stukken jonger uit dan je eigenlijk bent, of heb je zelfs wel een echte babyface? Dat is aan de ene kant natuurlijk heel erg fijn, maar aan de andere kant komen daar ook wel wat dagelijkse perikelen bij kijken. Bijvoorbeeld als je als 28-jarige wéér geen fles wijn meekrijgt in de buurtsuper.

Als jij een babyface hebt, pluk je daar naar alle waarschijnlijkheid op je zeventigste ook de vruchten van en word je dan nog zeker tien jaar jonger geschat. En aan de andere kant weet je zo zeker dat je om je ID zult worden gevraagd in de supermarkt of tabakswinkel, dat jij deze nog vóór de betreffende vraag paraat hebt.

Hierbij tien momenten en struggles die iedereen met een babyface vast wel herkent!

1. Mensen noemen je altijd alleen maar “schattig.”

Hoewel dit natuurlijk als een compliment wordt bedoeld, begint het na een tijdje wel irritant te worden om enkel en alleen maar ‘schattig’ en ‘cute’ te zijn. Ook jij wil weleens sexy, mooi of knap genoemd worden!

2. “Welke opleiding volg je?”

Mensen vragen nog altijd naar je opleiding, terwijl je al aardig wat jaartjes aan het werk bent.

3. “Wat een compliment dat je nog altijd om je ID gevraagd wordt, werd ik dat maar!”

Luister, we snappen waar je vandaan komt. Echt waar. Het ligt ook niet aan de caissières, die doen alleen maar hun werk. Maar wanneer je je identiteitskaart geeft, moeten ze dan echt zo verbaasd kijken als ze zien dat je al in de twintig bent en niet pas achttien bent geworden?

Ook Bart en Laura gingen de uitdaging aan om leeftijden in te schatten en waar is dat nou beter te testen dan bij onbekenden op straat? Check snel onderstaande video om te zien hoe ze het er vanaf brachten – en of jij het wél kunt raden! Kleine hint: een beetje ongemakkelijk werd het wel.

4. Mensen hebben nooit helemaal door dat je gewoon uit hetzelfde jaartal komt.

“Maar jij bent sowieso wat jonger dan ik, toch?” Zelfs je vrienden vergeten nog weleens dat je van dezelfde leeftijd bent wanneer ze een 21+ feestje willen bezoeken. “Wacht, mag jij wel mee?”

5. Er zit een dunne lijn tussen ‘sexy opgemaakt’ en ‘geschminkt’.

Je bent gek op make-up, maar je klaarmaken voor een avondje stappen blijft lastig. Eén kwaststreek teveel en het lijkt alsof je met je moeders make-up hebt gespeeld; één kwaststreek te weinig en de bouncer is overtuigd dat je een fake ID hebt.

6. “Later zul je er héél blij mee zijn dat je er tien jaar jonger uitziet.”

Toegegeven, je hebt waarschijnlijk gelijk. Maar nu ben je twintiger, eindelijk officieel volwassen, en is het toch best irritant.

7. Mensen moeten het standaard benoemen dat je er zo jong uitziet.

“Oh, wauw, je ziet er nog zo enorm jong uit!” Bij voorkeur uitgesproken met zo’n enthousiasme alsof je hier zelf nog niet van op de hoogte bent.

8. Als jíj vloekt, valt het extra op.

Van iedereen om je heen wordt het altijd volledig geaccepteerd, maar als jij eens een scheldwoord gebruikt, staan mensen daar net wat meer van te kijken. Je bent immers nog zo’n jong, lief, schattig meisje, dus dat past natuurlijk niet bij je.

9. “Hoe lang loop je nog stage?”

Gezien je jonge kop gaan mensen er behoorlijk standaard vanuit dat je ‘gewoon’ stagiaire bent, want iemand met jouw leeftijd kan natuurlijk niet een volwassen baan hebben. Vooral leuk wanneer jij er al drie jaar werkt en je nieuwe collega net z’n eerste halfjaar erop heeft zitten.

10. “Met wie woon je hier?”

Waar er bij andere mensen vrij spontaan wordt aangenomen dat ze in hun eentje een huis bewonen, zijn mensen in jouw appartement toch wel altijd benieuwd waar je studentikoze huisgenoten – of zelfs ouders – dan slapen.

Wat jij in ieder geval hebt geleerd van je jonge gezichtje, is dat je maar beter altijd je ID bij de hand kunt hebben en deze zelfs direct bij de kassa toont, om de zoveelste opmerking te voorkomen. Leeftijden raden is nou eenmaal moeilijk.

Heb je geen babyface, maar voelt het voor jou ook een beetje ongemakkelijk om steeds om je ID te worden gevraagd als je alcohol of sigaretten haalt? En al helemaal als je samen met iemand bent? Laat je ID dan gewoon direct zien als je bij de kassa aankomt.

In opdracht van Rijksoverheid

Reageer op artikel:
10 typische struggles van mensen met een babyface
Sluiten