Josca
Josca Love & Life 5 jun 2016

10 ultieme bucket list to-do’s voor de zomer, óók met weinig budget

De volgende budget-activiteiten laten ons echt uitkijken naar de zomer en al het moois dat dit seizoen met zich meebrengt. Even geen smartphones of ontelbare buitenlandse tripjes: haal vooral ook die nostalgie terug!

1. De ijscokar stalken.
Het welbekende belletje klinkt weer bij je in de straat en de zomer is natuurlijk de ultieme tijd om hier gebruik van te maken. Ga eens voor extra nostalgische ijsjes of koop ijshoorntjes met de favoriete smaken van je familie of je vriend om ze te verrassen. Je tovert gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht, inclusief jezelf.

2. Een barbecue organiseren.
Afhankelijk van het aantal mensen dat je uitnodigt, kan dit nog wel eens wat gaan kosten, maar het is natuurlijk ook een idee om iedereen een onderdeel mee te laten brengen. Pluspuntjes als je zelf even in de keuken staat om je gasten te verrassen met een zelfgemaakte frisse salade, dipsausjes en gemarineerd vlees. Parasols erbij, kleed over de tafel, muziekje aan: perfect!

3. Een hele middag rondhangen buiten een cocktailbar met je vriendinnen.
Je vriend, familie, vriendinnen, met wie je ook maar de cocktailbar of de terrasjes onveilig wil maken; sla je slag! Er gaat niets boven een ijskoude cocktail op een dag dat je helemaal niets hoeft.

4. Een goed boek (uit)lezen aan het strand of in de achtertuin.
Niet iedereen heeft het voorrecht om dicht bij het strand te wonen, al hebben we hier in Nederland wel het geluk dat het allemaal redelijk dicht op elkaar ligt. Als je de kans hebt om te gaan, grijp die dan! Het is zó relaxt om lekker in de zon te liggen bakken met een goed boek, of in de schaduw onder je parasolletje als je het wat koeler wil opzoeken.

5. Bessen plukken.
Misschien hebben je grootouders nog wel een frambozenstruik of heeft je buurvrouw verse aardbeien in de tuin staan. Deze soorten rood fruit smaken áltijd beter in de zomer en het is dan ook heerlijk om hier gerechten mee te maken. Wat dacht je van een aardbeientaart, een smoothie met vers rood fruit of een verkoelende cocktail? En eh, bied je buurvrouw ook wat aan hè, daar heb je immers net fruit van gekregen.

6. Zelf verkoelende drankjes maken.
Door al dat gezweet in de hitte moet je wel je vocht een beetje aanvullen en hoe kan dat nu beter dan met een koel drankje? Denk hierbij aan smoothies, zelfgemaakte limonade, cocktails of misschien zelfs waterijsjes met vers fruit. Ook punch doet het goed als je bijvoorbeeld visite hebt. Overigens, als je een cafeïneboost nodig hebt: ijskoffie smaakt al helemaal heerlijk als het warm is buiten én je het zelf maakt.

7. Blijf ‘s avonds extra lang buiten zitten voor een fijn gesprek.
Oh, het is zo heerlijk om nog in de tuin of op het balkon te kunnen blijven zitten in de zomer. Steek een paar kaarsjes aan of zorg voor andere sfeerverlichting en ga eens lekker relaxen met je dierbaren. Met borrelhapjes en een drankje natuurlijk.

8. Naar het zwembad gaan.
Niet bij alle zwembaden zijn alleen maar gillende kinderen (ooit was je er ook één, geef maar toe) en zodra je een goede plek hebt gevonden, ga je er ook ultiem van genieten. Een beetje zonnen, een beetje baantjes trekken, van de duikplank of een boekje lezen: het kan allemaal. En aan het eind van de dag: een patatje met een ijsje als toetje. Een klassieker die het nog steeds goed doet.

9. Relaxen op een luchtbed.
Of dit nu op het strand is of in een zwembad (waar het mag), hoe heerlijk is het om eventjes in de zon op het water te drijven met je ogen dicht? Juist. Dus als je nog geen luchtbed hebt, is dit de tijd om er eentje te kopen. Wel oppassen dat je niet teveel wegdrijft of in slaap valt in de brandende zon (au).

10. Een (romantische) picknick houden.
Het lijkt misschien ouderwets, maar er is gewoon iets speciaals aan samen lekkere dingen maken, om daar vervolgens een eind weg mee te fietsen en neer te strijken in een uitgestrekt grasveld op een kleedje, midden in de natuur. Yes, please.

Op zoek naar een nieuwe coupe voor de zomer of heb je wat inspiratie nodig? Dit zijn de 8 leukste manieren om een kort(er) kapsel te dragen deze zomer:

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 ultieme bucket list to-do’s voor de zomer, óók met weinig budget
Sluiten