Vivian
Vivian Love & Life 5 feb 2016

12 dingen die je herkent als je samenwoont met een vriendin

Hoewel dat niet per se betekent dat er helemaal geen roommate troubles meer zijn, is het toch fijn om je beste vriendin dichtbij je te hebben. Je kunt uren met elkaar praten, hebt altijd iemand om bij uit te huilen en je hoeft je nergens voor te schamen.

Als jij samen met je beste vriendin woont herken je de volgende twaalf dingen zeker weten:

1. Jullie kijken niet raar op als je de ander in ondergoed rond ziet lopen. Er is niets zo erg om direct na het douchen kleren aan te doen, dus loop jij thuis gerust de hele dag in je ondergoed rond.

2. Series kijken is een groepssport. Het is soms wat lastig om te beslissen welke serie jullie op welk moment gaan kijken, maar als jullie er eenmaal voor zitten is het gezelliger dan in je eentje kijken.

3. Je bent minder passief-agressief. Je laat geen post-its meer achter met sarcastische opmerkingen over hoe goed je huisgenoten zich aan het schoonmaakrooster houden. Nee, wanneer je samenwoont met een of meerdere vriendinnen, zul je dit face-to-face moeten zeggen om ruzies te voorkomen.

4. Iedereen heeft zo zijn gebreken. Een van de gebreken van je vriendin is dat ze op de bank haar teennagels knipt en daarna niet opruimt. En ze maakt de keuken niet schoon. Oh, en ze vervangt de lege wc-rol nooit. Maar verder is alles perfect.

5. Maar ze heeft ook weer haar talenten. “Waar heb je geleerd om zulke lekkere wafels te maken? Daar mag je me elke dag wel mee wakker maken!”

6. Je hebt altijd iemand om mee te nemen. Of het nou is om even buiten de deur te eten of om mee naar de bioscoop te gaan, je kan altijd rekenen op je vriendin/roomie.

7. Jullie zijn elkaars redder in nood. Je vriendin nodigt haar date bij jullie thuis uit om een film te kijken. Nadat je langs bent gelopen om kennis te maken zie je dat hij zijn pet af doet, waarna zijn geblondeerde kapsel à la Justin Timberlake anno 2002 tevoorschijn komt. Je ziet je vriendin geschokt kijken en weet dat je snel moet handelen. En dus sprint je naar de badkamer en doe je net alsof je je enorm hebt bezeerd tijdens het scheren en metéén naar de spoedeisende hulp moet. Bonuspunten voor nepbloed.

8. Snacks zijn heilig. Geen probleem als je vriendin af en toe wat boter van je leent, maar als ze het waagt om aan je bugles te zitten zal de Derde Wereldoorlog snel een feit zijn.

9. Jullie weten álles van elkaar. Oversharing is niet langer een ding. Zij weet dat jij eens een hele dag door school hebt gelopen met een grote doorlekvlek; jij weet van die keer dat zij zo dronken was dat ze op de stoel van haar vader plaste, omdat ze dacht dat dat de wc was.

10. Avondjes thuis zijn een stuk leuker. Je hoeft niet meer alleen in je bed te liggen met een stuk pizza en een chick flick, nu kan zij erbij komen liggen. Elke dag is een logeerpartijtje!

11. Je garderobe is ineens een stúk groter geworden. Wanneer je even echt niet weet wat je aan moet doen, kun je altijd nog iets van je huisgenootje lenen. Daar zijn vriendinnen toch voor?

12. Jullie steunen elkaar onvoorwaardelijk. Er is niets beters dan na een rotdag thuis op de bank te kunnen ploffen en getroost te worden door je beste vriendin. Jullie hebben alles samen meegemaakt, the ups and the downs, en ze weet dan ook precies hoe ze je op moet vrolijken.

Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Dit zijn de nadelen die je hebt wanneer je samenwoont met je beste vriendin:

Reageer op artikel:
12 dingen die je herkent als je samenwoont met een vriendin
Sluiten