Bente De Bruin
Bente De Bruin Fashion 30 mei 2016

12 tekenen dat het echt eens tijd is om die oude bh weg te gooien

1. De cups lijken meer op Madonna’s puntige bh van anno 1990 dan dat jouw borsten er een mooie ronde vorm in hebben. En dit is niet omdat je ‘m met puntige cups gekocht hebt.

2. Jouw bh ruikt onfris en dit luchtje wil er na een wasbeurt nog steeds niet uit. Ja, ook in een beha zweet je behoorlijk wat af.

3. Je voelt metaal in je huid drukken – zelfs op plekken waarvan je je niet realiseerde dat er metaal zat. Een reparatie is in de meeste gevallen niet het antwoord; het zichtbaar worden van een beugel betekent in bijna alle gevallen dat ie de prullenbak in mag.

4. Het voelt een beetje alsof je een riempje om je taille draagt, terwijl dit eigenlijk je afgezakte strapless bh is. Past ie niet meer, dan is het tijd om ‘m uit te zwaaien.

5. Je zou je een ongeluk schamen als er iemand in jouw ondergoedlade zou kijken. En dan niet vanwege je pikante setjes, maar vanwege alle pluisjes op je beha.

6. De sluiting van jouw bh is nowhere to be found. Jij haakt ‘m tegenwoordig gewoon in het kant vast.

7. Je ziet met kleding aan niet eens verschil tussen of je nou wel of geen bh draagt. Ga dan maar voor wél een beha, of helemaal niets.

8. Het kant van jouw bh is niet meer wat het ooit was, wat zorgt voor een raar bobbelig effect onder je shirt. Niet sexy.

9. Je moet de bandjes een paar keer per dag bijstellen omdat ze gewoon niet willen blijven zitten. Zelfs als je deze te strak spant, hoort dat nog niet te gebeuren. Waar het wél door kan komen is uitgerekt en dus dun geworden elastiek, oftewel: je beha is oud.

10. Ooit was jouw bh zachtroze. Nu is hij eerder beige. Of grijs.

11. Je kunt de pillen zo van de stof van de cups af trekken. Daar hoef je niet eens moeite voor te doen.

12. Je moet de beugel van je bh een stuk of driehonderd keer per dag op z’n plek duwen.

Er is natuurlijk niets mis met een beha die je alleen draagt als je zeker weet dat jouw shirt de hele dag aan blijft, maar soms is het écht tijd voor een nieuw exemplaar. Bedenk maar eens hoe vaak je per week je favoriete beha draagt. En bedenk vervolgens maar eens hoe lang je deze al hebt. Ai.

Reageer op artikel:
12 tekenen dat het echt eens tijd is om die oude bh weg te gooien
Sluiten