12 tekenen dat je echt in je moeder aan het veranderen bent

Ook al beweerde je vroeger bij hoog en laag dat je later nóóit zoals je moeder zou worden, betrap je jezelf erop dat je haar trekjes steeds meer bij jezelf terugziet, waardoor je steeds meer waardeert wat ze vroeger voor je deed.

Zijn de onderstaande punten herkenbaar?

1. Je vertelt anderen dat ze een jas aan moeten. // Als je liefje ‘s ochtends de deur uitgaat druk je hem of haar op het hart dat Piet Paulusma gisteren voorspelde dat het akelig koud zou kunnen worden. Vergeet je sjaal niet!

2. Je praat vaak met vreemden. // Vroeger zakte je door de grond als je moeder met vreemden begon te praten, maar nu babbel je zelf een eind weg tegen elke winkelmedewerker, politieagent of ober.

3. Je hebt altijd alles in je handtas. // Iedereen weet dat ze bij jou terecht kunnen voor paracetamol, zakdoekjes, pepermuntjes of een sultana die al enkele dagen onderin je tas woont. Je bent altijd op het ergste voorbereid.

4. Je raakt geïrriteerd als ‘jongeren’ harde muziek draaien. //

5. Je wil op bijzondere momenten áltijd op de foto. // Vroeger nam je al zuchtend en steunend plaats bij de rest van het gezin als je moeder vroeg om een fotomomentje. Nu waardeer je hoe leuk het is om een blijvende herinnering te hebben en forceer je anderen om netjes plaats te nemen op je kiekjes.

6. Je kijkt echt uit naar een avond waarop je om 22.00 naar bed kan. // Een kop thee zetten, even op de bank hangen, TLC kijken en vooral heel vroeg in slaap vallen.

7. Je kent misschien hooguit 3 artiesten in de huidige Top 10. // Alle hippe DJ’s, rappers en zangeresjes gaan compleet aan je voorbij, en je bent trots als je mee kan zingen met ‘klassiekers’ als Katy Perry en Beyoncé.

8. Je gebruikt kortingsbonnen. // Je leest elke ochtend enthousiast je Groupon-nieuwsbrief door. Als je met een groep vriendinnen naar de Efteling gaat, ben jij degene die de zegeltjes gespaard heeft. Want ach, het is tóch mooi meegenomen.

9. Je gaat altijd goed voorbereid op reis. // Je kan enorm veel voorpret beleven aan het uitstippelen van je vakantie. Vroeger vond je het vreselijk als je moeder een toeristengids met stadswandelingen tevoorschijn trok, maar betrap je jezelf erop dat je al flink wat voorwerk doet om het meeste uit je reis te halen. Mama was right.

10. Je kunt echt plezier beleven aan het huishouden.// Je stond vroeger compleet versteld dat je moeder íedere week alles grondig poetste, terwijl jij al trots op jezelf was als je één keer per maand de stofzuiger door je huis trekt. Nu begin je de lol van het poetsen wel in te zien.

11. Je hebt een overweldigende drang om een goede gastvrouw te zijn. // De deurbel is amper ingedrukt en jij staat al te trappelen om de hapjes op tafel te zetten. ‘Wil je nog wijn? Neem nog een toastje met eiersalade!’

12. Je hebt altijd het beste voor met de mensen van wie je houdt. // Boven alles zie je in dat alles wat je moeder vroeger zei of deed, het was omdat ze het beste voor je wilde. Hoe irritant je dat toen ook vond.

Reageer op artikel:
12 tekenen dat je echt in je moeder aan het veranderen bent
Sluiten