Vivian
Vivian Liefde & Sex 16/06/2018

12 vragen om tijdens een eerste date te stellen

We hebben allemaal weleens een eerste date meegemaakt waarbij het gesprek niet zo soepel verliep. Of je nou erg zenuwachtig bent of er (nog) geen klik tussen jullie is, het kan voorkomen dat je even niet weet wat je moet zeggen.

Eerste dates lopen zelfs wanneer er een goede klik is, niet altijd even soepeltjes. Je probeert elkaar te leren kennen, maar het moet natuurlijk niet lijken op een verhoor. De sleutel tot een goede date is een makkelijk, relaxed en goedlopend gesprek. En daar helpen wij je graag een handje bij.

Of je nou een ongemakkelijke stilte op wilt vullen of gewoonweg je date wat beter wilt leren kennen; deze twaalf vragen doen het altijd goed.

1. “Naar wat voor muziek luister je zoal?”

Muziek is altijd een goed gespreksonderwerp, want zeg nou zelf: wie houdt er niet van muziek? Of jullie dezelfde muzieksmaak hebben of niet, het geeft jullie in ieder geval iets om over te kletsen. En wie weet kun je elkaar weer van een nieuwe stroming op de hoogte brengen.

2. “Als je terug in de tijd zou kunnen gaan, waar zou je dan heen gaan?”

Dit levert sowieso interessante verhalen op.

3. “Hoe hebben je ouders elkaar ontmoet?”

Iedereen houdt van een goed liefdesverhaal. Daarna kun je het hebben over hoe de band met zijn of haar ouders is.

4. “Wat voor werk doe je?”

Veel mensen slaan deze vraag over, omdat werk over het algemeen een vrij saai onderwerp is. Maar zo kun je er echter wel achterkomen waarin je date geïnteresseerd is. Want wie lol heeft in z’n baan, heeft sowieso een streepje voor. Ambitie is aantrekkelijk.

5. “Omschrijf jezelf in één woord.”

Dit doet een beetje denken aan een sollicitatiegesprek, dus gebruik deze alleen als het gesprek écht even helemaal stilligt. De vraag lijkt in eerste instantie een tikje ongemakkelijk, maar kan juist een aanknoping zijn voor een waanzinnig verhaal.

6. “Welke films heb je onlangs gezien?”

Als jullie dezelfde films hebben gezien, levert dat weer goede gespreksstof op. Zo niet, dan krijg je misschien wat tips voor leuke films te horen.

7. “Hoe is je band met je familie?”

Of het nou goed of slecht is, je hebt zeker wat om over te praten – voor zover de ander dat wil, natuurlijk. Probeer af te tasten of het een onderwerp is waar je date over wil praten.

8. “Wat is je favoriete tv-serie?”

Je moet toch weten of er een toekomst als binge watchers voor jullie samen in zit. En ja, laten we eerlijk wezen: tv-voorkeuren zeggen een héleboel over iemand.

9. “Waar ben je opgegroeid?”

Dit levert ongetwijfeld interessante verhalen op en je komt zo beetje bij beetje meer te weten over je date.

10. “Als er een film over jouw leven zou komen, wie zou dan de hoofdrol spelen?”

Weer eens een andere vraag dan iemands favoriete beroemdheid.

11. “Houd je van reality-series?”

Zo nee, dan zou je roddels over de Kardashians eerst maar achterwege moeten laten.

12. “Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?”

Als je zelf van reizen houdt, is het natuurlijk belangrijk dat je (toekomstige) partner dat ook leuk vindt.

Reageer op artikel:
12 vragen om tijdens een eerste date te stellen
Sluiten