Josca
Josca Love & Life 13 feb 2016

12 x nostalgische spullen die in je kinderslaapkamer stonden

Verlang jij ook terug naar die tijd dat je in je zitzak plofte met een Barbie-tijdschrift, om daar vervolgens uren in te verdwijnen tot je ouders je riepen voor het eten? Wij ook wel een beetje. Daarom hier een lijstje van spullen die vroeger vast in jouw kinderkamer stonden.

1. De Fatboy, of een soortgelijke zitzak.
Je hebt je moeder zelfs eens gevraagd of je in de zitzak mocht slapen, maar dat mocht niet. Of je had een mooie paarse merkloze zitzak waarvan de naadjes niet helemaal goed dicht waren, waardoor er allemaal witte piepschuimpjes van de vulling in je slaapkamer belandden.

2. Een muziekdoosje met een ballerina.
Even opwinden, daarna het doosje openmaken en de ballerina begon gewoon te dansen! Met een mooi twinkelend muziekje erbij waar je ouders gek van werden. Het doosje zelf had je volgepropt met zelf geregen kralenkettingen en -armbandjes.

3. Lavalampen.
Hoe intrigerend waren deze dingen? Je kon er uren naar kijken en je afvragen hoe die ‘hete lava’ toch zo mooi in de lamp kon blijven zweven zonder in brand te vliegen. Of misschien had jij wel de variant met rondzwevende glitterdeeltjes.

4. Glow in the dark sterren en planeten.
Wie had deze niet overal aan de muur of aan het plafond hangen? Want voor een nachtlampje was je toch wel iets te oud. Dit was veel cooler! En dan even met een lampje erop schijnen voordat het licht uitging, zodat de sterretjes nog wat feller gingen branden.

5. Nintendo 64.
Misschien was jij wel zo lucky om een spelcomputer op je kamer te hebben. Een Nintendo 64, een PlayStation of een GameCube. Met zo’n klein tv’tje erbij. Super Smash Bros en Super Mario 64 waren jouw leven.

6. Raamstickers.
Bij voorkeur zelfgemaakt. Hoe geweldig was het dat je zelf creatief bezig kon gaan en je verf veranderde in een sticker? En als je niet kon kiezen wat je wilde maken, pakte je er een sjabloontje bij. Tegen de tijd dat je sticker op het raam zat (als het al lukte, want had je hem te dun gemaakt dan ging hij zo kapot), verkleurde het al gauw door de zon.

7. Mr. Grasshead.
Ergens waren deze dingen best wel creepy, maar je had er gegarandeerd eentje. Bonuspunten als je dit grashoofdje inderdaad water gaf en het gras niet gelimiteerd tot een paar centimeters bleef.

8. Een verkleedkist.
Niet alleen bevatte deze kist je eigen prinsessenjurkjes, maar ook je moeders oude kleren en hakken. Terwijl jij jezelf transformeerde tot prinses, banjerde je trots door het huis met je klik-klakschoentjes en je ouders spraken je aan met ‘uwe hoogheid’.

9. Een discobol.
Of het nou een zwarte met gekleurde lichtjes was of een zilveren reflecterende voor aan plafond: jij had een discobol. Zo kon je eindelijk ook eens een kinderdisco organiseren in je kamer met alle lichten uit en alleen de gekleurde lichtbol aan.

10. Een roze prinsessenkaptafel.
Hier kon je urenlang achter zitten om de mooiste make-upjes overal op je gezicht te smeren. Vervolgens wilde je mama ook opmaken, of je kleine broertje, maar die zag dat vaak niet zo zitten.

11. Een doos met McDonald’s speeltjes en knuffels.
Kan niet missen, waar moesten anders alle speeltjes heen die je in je HappyMeal kreeg? Grote kans dat je deze in een doos of kist deed met knuffels erbij en later een poging deed om deze te verkopen op de rommelmarkt voor 20 cent per stuk.

12. Een uitklapbaar Barbie poppenhuis.
Je hebt gesmeekt om een poppenhuis, anders konden je Barbies nergens wonen. Over het algemeen was deze uitklapbaar en had het nog wat extraatjes, zoals misschien een radio of geluidjes als die van een föhn wanneer je de Barbie-stekker erin deed. Uren plezier heb je hiermee gehad.

Was je vroeger ook zo’n fan van Pokémon? Dan stond je kamer ook vast vol met dit speelgoed!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 x nostalgische spullen die in je kinderslaapkamer stonden
Sluiten