Vivian
Vivian Home & Interior 21 jan 2018

13 super simpele opruimtips voor kleine kamers

Daarom hebben wij voor jullie dertien handige – en super simpele – opruimtips op een rijtje gezet. Grote kans dat jij veel van deze organizers al thuis hebt liggen.

1. Gebruik de lipjes van frisdrankblikjes om meer in je kast te kunnen hangen. Kledinghangers nemen veel ruimte in beslag. Als je de hangers aan de lipjes hangt (zie foto), past er wel twee keer zoveel kleding in je kast.

2. Bewaar snacks in een schoenenopberger die je over je deur kunt hangen. Vooral voor de studenten onder ons is dit handig. Als je op kamers woont moet je vaak al je snacks bewaren in deze kamer, in de keuken zijn ze immers na een dag nergens meer te bekennen. Dit kan nogal veel ruimte in beslag nemen.

3. Houd je kabels netjes door binder clips aan je bureau vast te maken. Zo hoef je nooit meer een kwartier te worstelen om die snoeren uit elkaar te krijgen! Of achter je bureau vandaan te krijgen…

4. Stal je pannen in een documentlade. Ken je ze nog? Die (ijzeren!) documentlades die je ambitieus in je brugklasjaar kocht om al je papieren in op te bergen? Jep, wij hebben ze ook nog – ongebruikt – thuis staan. Maar nu komen ze tóch nog van pas! Gebruik ze om je pannen in uit te stallen. Het is dan een stuk gemakkelijker om nét die ene onderste pan te pakken.

5. Gebruik stangen om het beste uit kleine, kale ruimtes te halen. Hang er bijvoorbeeld sjaaltjes aan…

…of gebruik de stangen als schoenenrek.

6. Decoreer je plastic opbergdozen. Het ziet er niet alleen leuk uit, het maakt het ook nog eens makkelijker om al je spullen in terug te vinden.

7. Hang een waszak aan je deur. We hebben ‘m allemaal: ‘de stoel’. De stoel waar je al je was op gooit. Daar komt nu een eind aan! Hang een waszak aan je deur en doe daar je wasgoed in. Dit kost je helemaal geen ruimte. Eigenlijk levert het je zelfs ruimte op: je hebt weer een stoel om op te zitten!

8. Bewaar je oorbellen, ringen en kettingen in een ijsblokjeshouder. Dat deze houders geniaal zijn om de lekkerste snacks in te maken, wisten we al. Maar je kunt ze dus ook gebruiken als organizers.

9. Hang je kettingen aan een prikbord om te voorkomen dat ze in de knoop raken.

10. Maak je eigen (kleine) strijkplank. Lees hier hoe je dat doet.

11. Ruim je beautyproducten op in plastic bakjes. Ruimtebesparend: hang ze aan de binnenkant van een kastdeurtje.

12. Gebruik een doucheopbergrek om je schoolspullen in op te bergen. Zo bespaar je veel ruimte op je bureau. En het ziet er ook nog eens super cute uit!

13. Gebruik oude verpakkingen om handige vakjes te maken voor je lades. Lees hier hoe je dat doet!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
13 super simpele opruimtips voor kleine kamers
Sluiten