13 tekenen dat je veel te veel geld uitgeeft

Hoewel je weet dat je eigenlijk niet veel geld meer op je rekening hebt staan, kun je het toch niet laten dat leuke jurkje te kopen. Volgende maand begin je écht met sparen.

Misschien is het toch verstandiger om jouw uitgavenpatroon eens drastisch te veranderen. Als jij jezelf in de onderstaande 13 punten herkent, dan geef je namelijk veel te veel geld uit.

1. Er gaat geen dag voorbij dat je geen geld uitgeeft // En dan bedoelen we niet de vaste lasten, zoals je telefoonrekening of boodschappen. We hebben het hier over die lippenbalsem hier, die nagellak daar en al die andere kleine uitgaven aan dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Hoewel je het niet doorhebt, vormen al deze uitgaven bij elkaar een hoog bedrag aan het eind van de maand.

2. Je durft je bankrekening niet te checken // Wanneer je bent genoodzaakt het bedrag op je bankrekening te checken, moet je jezelf altijd even mentaal voorbereiden. Je hebt namelijk geen idee meer hoe erg het er aan toe is na al die uitgaven.

3. Je vergeet altijd wat je hebt gekocht // Als je dan toch eindelijk je bankrekening onder ogen bent gekomen, staan er ineens allemaal uitgaven tussen die jij je echt niet kan herinneren. In een hysterische bui bel je de bank op dat iemand je rekening heeft geskimd, maar jij bent toch echt degene die al die uitgaven heeft gemaakt.

4. Je hebt eraan gedacht om een spaarrekening te openen // Gedacht, ja. Aangezien jij aan het eind van de maand toch nooit veel geld overhoudt, heb je nooit daadwerkelijk zo’n spaarrekening geopend.

5. Je hebt vaker rood gestaan dan je op twee handen kunt tellen // Eigenlijk zie jij het bedrag dat je rood kan staan niet eens meer als een schuld, maar als extra geld om uit te geven.

6. Je bankpas is weleens ingenomen door iemand // Jouw ouders of zelfs je liefje hebben weleens jouw bankpas van je afgepakt zodat je geen geld meer uit kon geven. Om je bankpas terug te krijgen doe je alsof je je lesje hebt geleerd, maar stiekem vier je jullie reünie met een grote winkelsessie.

7. Je bent niet helemaal eerlijk over hoeveel geld je uitgeeft // Tja, je vermijdt gewoon een hele hoop gedoe als je niet tegen je ouders/vriendinnen/liefje vertelt wat voor een absurd bedrag je de afgelopen maand hebt uitgegeven.

8. Je moet vaak geld van iemand lenen // Hoewel je een normaal salaris hebt, ben je nog steeds genoodzaakt om aan het eind van de maand geld te lenen van mensen. Achteraf gezien was het misschien toch verstandiger om eerst die telefoonrekening te betalen in plaats van een nieuwe jas te kopen.

9. Je vriendinnen vinden je impulsief // In jullie vriendinnengroep ben jij de vriendin die bekend staat als degene die altijd impulsieve uitgaven doet. Of het nou gaat om het aanschaffen van een lippenstift of het zetten van een piercing, jij trekt je portemonnee zonder erbij na te denken.

10. Avondjes uit zijn stiekem je ergste nachtmerrie // De ochtenden na de avondjes uit, om te precies te zijn. Dan zie jij namelijk pas hoe schandalig veel geld je die avond hebt uitgegeven aan rondjes shotjes en fancy cocktails.

11. Je sociaal leven lijdt eronder // Doordat je slechte keuzes hebt gemaakt kun je tegen het einde van de maand soms niet mee met de leuke etentjes of avondjes uit. Bummer.

12. Je bent slecht in het geven van cadeautjes // Dit is niet omdat je geen ster bent in het bedenken van de meest geweldige cadeaus, maar eerder omdat je na al jouw big spendings geen geld meer over hebt om deze te kopen.

13. Diep van binnen weet je dat je veel beter met je geld om moet gaan // Wanneer je aan je geldsituatie denkt, voel je je ook stiekem een beetje schuldig. Misschien is het tijd voor wat verandering, want dat onderbuikgevoel heeft het meestal bij het rechte eind.

https://www.nsmbl.nl/8-handige-tips-om-meer-geld-op-je-spaarrekening-te-zetten-en-te-houden/

Metro

Reageer op artikel:
13 tekenen dat je veel te veel geld uitgeeft
Sluiten