Josca
Josca Beauty 13 nov 2016
Leestijd: 5 minuten

14 foutjes die je maakt tijdens het verzorgen van je nagels

Oh ja hoor, daar heb je het alweer: je nagellak brokkelt stukje bij beetje af of je nagel breekt. Heb je nu weer slechte nagellak gekocht of is je verzorgingsroutine gewoon niet goed?

Waarschijnlijk ben je er niet bewust van, maar het kan zijn dat je wat foutjes maakt tijdens het verzorgen van je nagels. Help! Wat dan?! Wij hebben een lijstje voor je:

1. Je gebruikt te veel nagellak.
Je brengt een dikke laag nagellak aan omdat hij naar je mening nog niet genoeg dekt. Niet meer doen! Het doet er niet alleen eeuwen over om te drogen, maar het zal er ook nog eens een stuk minder smooth uitzien. Waarschijnlijk heb je wel eens van de techniek gehoord, maar in principe moet je nagel genoeg hebben aan drie lijnen voor één laag nagellak. Breng eerst een strookje aan in het midden en daarna twee aan de zijkanten. Wacht tot het droog is en herhaal deze stappen tot je tevreden bent met de kleurintensiteit.

Blijven staren naar je verse manicure.

2. Je vergeet de uiteindes van je nagels tijdens het lakken.
De bovenkant van de nagel is vaak een gevarenzone als het gaat om afbrokkelende nagellak. Dit kan komen doordat je vergeet om de bovenkant ook te lakken, hierdoor heb je veel minder kans dat het misgaat. In plaats van het te lakken met kleur, kun je ook gewoon de top coat gebruiken om het geheel te verbinden. Het beste is om de bovenkant nadat het gedroogd is voor een tweede keer te ‘sealen‘. Je zult merken dat je nagellak veel minder snel afbrokkelt.

3. Je pulkt je nagellak eraf.
Nagellak, en dan met name gellak, heeft de eigenschap om zich te hechten aan je nagels. Wanneer je dit eraf pulkt, zul je dus laagjes van je eigen nagel meenemen. Niet pulken, maar gewoon nagellak remover gebruiken.

4. Je vijlt je nagels twee kanten op.
Guilty? Wij wel. Ook al lijkt het misschien logischer om beide kanten op te vijlen: je nagels zullen zo veel brozer worden en sneller breken. Begin in plaats daarvan aan het uiteinde van je nagel en vijl één kant op, richting het midden.

5. Je maakt het gedeelte onder je nagelriemen niet goed schoon.
En daarmee bedoelen we dat je nagellak laat zitten die daar niet hoort, meteen na het aanbrengen ervan. Maak je nagelriemen schoon met een kwastje of wattenstaafje dat je in nagellak remover gedoopt hebt. Zo brokkelt de onderkant minder snel af en houd je de nagelriemen ook gezonder. Overigens ziet het er ook nog eens netter uit.

6. Je wacht niet lang genoeg tussen het aanbrengen van verschillende lagen nagellak.
Ja, we weten het, je hebt haast, maar hoe vaak is het wel niet gebeurd dat je dacht dat je nagels droog waren en er toch een hele veeg door je nagellak verscheen? Too many damn times. Wacht totdat elke laag goed gedroogd is voordat je een nieuwe aanbrengt. Plan desnoods wat tijd in voor je nagellaksessie zodat je niet zo hoeft te haasten.

7. Je brengt geen base coat aan voor je gekleurde nagellak.
Woops, big mistake! Het is belangrijk om te beginnen met een base coat, zodat je nagels beschermd worden en bijkomstig ook nog eens aangesterkt. Een extra voordeel dat daar bij komt is het feit dat je gekleurde nagellak veel gladder aangebracht kan worden wanneer je al een base coat hebt aangebracht. Je moet wel even geduldig zijn met het laten drogen, uiteraard.

8. Je gebruikt geen top coat na het aanbrengen van je gekleurde nagellak.
Als je A zegt, moet je ook B zeggen. Een top coat is minstens zo belangrijk als de base coat. Wel essentieel als je wil dat je nagellak goed en lang blijft zitten, which means minder bladderende nagellak, minder nagellak removen en dus gezondere nagels. Niet vergeten dus.

9. Je polijst je nagels niet regelmatig.
Polijsten is essentieel om je nagels gezond te houden nadat er nagellak op heeft gezeten. Het zorgt er niet alleen voor dat je nagels er gezonder en glanzender uit gaan zien, maar ook dat het residu van de vorige nagellakbeurt compleet verdwijnt.

10. Je maakt je handen en nagels nooit schoon voordat je je nagels lakt.
Ook al lijkt het je misschien onzin, het is wel aangeraden om dit te doen. Je nagels bevatten namelijk natuurlijke oliën die ervoor kunnen zorgen dat je nagellak niet goed hecht. Zelfs al heb je geen nagellak gedragen, kun je je nagels schoonmaken met nagellak remover, voordat je je handen wast met water en zeep.

11. Je vergeet je nagelriemen te verzorgen.
Je nagelriemen zijn net zo belangrijk als je nagels zelf. Om gezonde nagels te behouden, moet je eens in de zoveel tijd je nagelriemen een beetje terugduwen. Hiernaast kun je het ook insmeren met olie, zodat ze soepel blijven.

12. Je gebruikt geen speciale base coat voor glitternagellak.
Huh, is die er dan? Jazeker! Je hebt er hoogstwaarschijnlijk wel eens last van gehad dat die vervelende glittertjes maar niet van je nagels af wilden met nagellak remover. Er bestaan zogeheten peel-off base coats die je er in hun geheel af kunt trekken, zodat nare glittertjes niet meer achterblijven op je nagels.

13. Je brengt de top coat verkeerd aan.
Hela hola, dat kan dus ook nog. Je mooie kleurtjes zitten nu perfect op je nagels, zonder enige oneffenheden of reliëf. Verpest deze niet door je top coat er rommelig overheen te doen. Wederom: gebruik geen te dikke laag, volg de drie lijnen regel en wacht tot je gekleurde nagellak volledig droog is.

14. Je doopt je gelakte nagels in koud water om ze te laten drogen.
Het lijkt misschien dat je nagels sneller drogen, maar in wezen verandert alleen de dichtheid van de nagellak, niet de natheid. Overigens helpt het ook niet om je nagels ‘droog te blazen’. Het enige wat je eigenlijk kunt doen is wachten tot je nagellak droog is of een bepaalde spray kopen die je nagellak sneller doet drogen.

Nog 10 tips voor gezonde en sterke nagels:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
14 foutjes die je maakt tijdens het verzorgen van je nagels
Sluiten