Vivian
Vivian Home & Interior 6 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

14 ideeën voor een Pinterest-waardig nachtkastje

Nachtkastjes zijn niet alleen heel handig om al je essentials en vooral veel onnodig spul in te bewaren, ze staan ook nog eens heel leuk in je kamer.

Zo kun je met een koperen lamp of een mooie plant elk nachtkastje opleuken. Hieronder delen wij veertien tips over hoe ook jóúw nachtkastje Pinterest-waardig kan worden.

1. Ga voor bijzondere tafelpoten.

Hoewel doorsnee tafelpoten natuurlijk prima werken, trekt een nachtkastje met apartere poten direct de aandacht. De rest kun je vrij minimalistisch houden door voor een egale kleur en een paar accessoires te gaan.

2. Kleurrijke muren? Ga dan voor een wit nachtkastje,

om voor een fijne en rustgevende balans te zorgen. Met een lamp of kaarsen kun je de kleur weer terug laten komen.

3. Metalen accenten zijn altijd goed.

Vrolijk elk nachtkastje op door de handgrepen te vervangen door metaalkleurige varianten of een koperen lamp of klok.

4. Ga voor minimalistische typografie.

Lijst je favoriete mantra in, zodat je daar elke dag mee wakker wordt en mee gaat slapen.

5. Catch the blues.

Er is niets leukers dan een retro nachtkastje nieuw leven in te blazen met wat kleur. De aangewezen kleur is blauw – dit is fris, vrolijk én rustig.

6. Go green.

Tegenwoordig mogen planten niet meer in je interieur ontbreken – en dus ook niet op je nachtkastje. Ben je niet zo’n ster in het onderhouden van planten? Dan kun je altijd een van deze (bijna) onverwoestbare huisplanten proberen.

7. Ga voor een houten kast in je witte interieur

Voor de ultieme chique look.

8. Breng de romantiek terug.

Ongeacht hoeveel romantiek er naast het nachtkastje plaatsvindt, kun je je kastje opleuken met een verse bos rozen en kaarsjes.

9. Gebruik het welbekende IKEA-kastje als nachtkastje en customize ‘m naar wens.

Gebruik verschillende soorten manden in dezelfde stijl voor een leuk effect en veel opbergruimte.

10. Change it up met marmer.

Massief hout en marmer zijn misschien twee dingen die je niet zo snel met elkaar zou combineren, maar juist daarom staat het enorm leuk. Maak het af met een mooie plant en je favoriete boek.

11. Tover een ladder om tot nachtkast.

Eerder lieten we jullie al eens zien hoe je van een ladder een schoenenrek maakt, maar je kunt er natuurlijk ook een nachtkastje van maken.

12. Neem ronde tafeltjes.

Je kunt er wellicht niet zoveel in kwijt (lees: niets), maar twee ronde tafeltjes in verschillende hoogtes staan wel heel leuk.

13. Gebruik een bar cart als nachtkastje. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een bar cart in huis staan, maar vrijwel niemand is zo slim om hem naast bed te zetten voor echt uniek touch.

14. Ga voor zwart.

Met de hulp van gekleurde bloemen, gouden accenten en een foto hoeft een zwart nachtkastje allesbehalve saai en somber te zijn.

Reageer op artikel:
14 ideeën voor een Pinterest-waardig nachtkastje
Sluiten