Suze van As
Suze van As Food 28 feb 2017

14 Instagram-accounts voor je nodige meal-prep inspiratie

Soms lijkt het maar lastig om jezelf te zetten tot het koken van gezonde maaltijden, en vind je jezelf terug in de snackbar. Je maaltijden voorbereiden kan hierbij écht wonderen verrichten.

Na een lange dag werk of studie heb je gewoon veel meer zin in een heerlijke warme douche met afhaalmaaltijd, dan dat je een half uur in je keuken staat te springen. Daarom kunnen we wel wat extra inspiratie en motivatie gebruiken om dit toch wel te gaan doen. Deze 14 Instagram-accounts laten op een inspirerende manier zien hoe je je maaltijden makkelijk voor kunt bereiden. Verzamel al je tupperware en maak plaats in je koelkast, here we go!

1. @damn_delicious

Chungah Rhee is echt een meester in de kunst van het maaltijd-voorbereiden. Ze doet dit voor haar blog Damn Delicious, en de foto’s die ze ervan op Instagram plaatst zorgen ervoor dat we haar direct willen kopiëren. Alles is aesthetically pleasing en ook nog eens gezond.

2. @floordeboor_fit

Onze eigen Nederlandse fitness- en foodblogger Floor weet wel raad met diverse Hollandse ingrediënten. Elke meal-box komt op Instagram en zal absoluut voor inspiratie zorgen.

3. @fitfoodiefinds

Op het account van Lee Hersh vind je altijd een aantal sneak-peeks van gezonde recepten, waaronder ook veel meal-prep kiekjes.

4. @nomnompaleo

Als er iets is wat Nom Nom Paleo kan, is het recepten bedenken. Ook vindt de Instagrammer het leuk om op zijn tijd lunchtrommeltjes voor te bereiden. Ga dat zien.

5. @caligirlgetsfit

Deze Amerikaanse fitness-blogger weet wel hoe ze meal-prep foto’s moet maken. Werkelijk waar elke foto die ze deelt geeft ons de neiging om een nieuwe collectie tupperware bakjes aan te schaffen.

6. @meowmeix

Denk hierbij aan mason jars, enorm veel schattige mini-trommeltjes en bakjes. Alles is gezond en oh-zo mooi.

7. @mealpreponfleek

Net zoals je wenkbrauwen on fleek kunnen zitten, kunnen lunchtrommels dat blijkbaar ook. Meal Prep On Fleek laat zien dat je je maaltijden goed kunt voorbereiden, zonder dat het eentonig hoeft te worden.

8. @fitmencook

Dit account bestaat niet alleen maar uit de klassieke groente/proteïne-trommel. Ook gerechten als curry’s en wraps komen hier langs.

9. @_ohsofitt

Oh So Fitt weet wel hoe je een week aan voedsel moet voorbereiden. Leer het ons alsjeblieft. Van smakelijke yoghurt-bakjes met fruit tot voedzame lunches en avondeten.

10. @mealprepsociety

Dit account zit net weer iets anders in elkaar dan de rest. Zo is de persoon achter het account niet zelf bezig met het fotograferen van lunches, maar deelt de eigenaar ook recepten van anderen op dit grootschalige account. Op deze manier komen alle meal-prep-lovers samen.

11. @fearlessfig

Sarah Greenflied is een diëtiste en weet precies wat een mens binnen moet krijgen voor een goede voeding. Als je op zoek bent naar inspiratie die ook nog eens goedgekeurd is door een voedingsspecialist, kijk dan eens naar Fearless Fig.

12. @fitness.woohoo

Zo. Veel. Variatie. Aan het begin van de week staat er een volledig nieuw weekoverzicht voor je klaar. Zeg maar doei tegen inspiratieloze avondmaaltjes, en hallo tegen voorbereiding.

13. @lucasfitfrench

Deze Franse fitness-blogger maakt meal-prep-trommeltjes die eigenlijk te mooi zijn om op te eten. Zeker waard om eens te bekijken.

14. @fit_pham

Als je precies wilt weten hoeveel calorieën er in je maaltijd gaan, dan is dit account iets voor jou. Volledige, dagelijkse maaltijd-overzichten, met lekkere en gezonde snacks tussendoor.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Self

Reageer op artikel:
14 Instagram-accounts voor je nodige meal-prep inspiratie
Sluiten