Vivian
Vivian Home & Interior 21 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

15 alledaagse dingen die je een handje helpen in de keuken

Niet alleen kunnen die dingen best prijzig zijn, soms heb je een beter alternatief gewoon al in huis. Hieronder vind je vijftien alledaagse dingen die je een handje kunnen helpen in de keuken.

1. Aluminiumfolie. Aluminiumfolie is niet alleen heel erg geschikt om je broodje in te wikkelen, maar het is ook een goede manier om je schaar scherp te houden. Knip een paar keer in een stuk folie en je schaar is weer vlijmscherp.

2. Rubberen elastiekjes. Je hebt ze vast nog wel, van die brede rubberen elastiekjes van de postbode. Vroeger lagen er altijd honderden van in huis en niemand wist precies wat ‘ie ermee aan moest. Maar nu blijken ze een handige tool te zijn voor als je de deksel niet van een pot af krijgt. Door het rubberen elastiekje om de deksel te doen, krijg je hier meer grip op en is het makkelijker om de pot open te draaien.

3. Krant. Zelfs na grondig schoonmaken kunnen dingen als plastic bakjes en je koelkast nog flink naar eten ruiken. Met een paar natte krantenproppen kun je deze geur tegengaan.

4. Alka-Seltzer. Dit bruistablet helpt je niet alleen af van koorts, verkoudheid en hoofdpijn, maar het is ook een goed middel om aangebrand eten van glazen kookgerei af te krijgen. Doe eerst wat warm water in bijvoorbeeld de glazen ovenschaal en laat hier een paar bruistabletten in vallen. Nu is het een eitje om die etensresten van je schaal te poetsen.

5. Mayonaise. Er is niets zo vervelend als wanneer je gasten geen onderzetter gebruiken op je mooie houten tafel. Maar geen stress, smeer er wat mayonaise op en laat dit vijftien minuten intrekken. Wanneer je daarna de mayo wegveegt, zijn ook de kringen als sneeuw voor de zon verdwenen.

6. Flosdraad. Met flosdraad kun je heel gemakkelijk een taart of cake horizontaal doormidden snijden. Zorg er wel voor dat je flosdraad geen smaakje heeft, anders kan je bosbessentaart wel eens een vleugje pepermunt krijgen.

7. Vaseline. Wanneer je dan eindelijk met een rubberen elastiekje die koppige jampot hebt opengekregen, kun je het beste een beetje vaseline op de rand van de pot smeren. Zo zorg je ervoor dat de deksel niet weer zo vast komt te zitten.

8. Wasmachine. Geen tijd om uren te wachten totdat je eten ontdooid is? Gooi het dan in de wasmachine op het fijne was-wasprogramma. Het lijkt ons niet zo handig om je eten bij je was te gooien, want dan komt dit waarschijnlijk niet zo schoon uit de wasmachine.

9. Stoomstrijkijzer. Snijplanken kunnen na een tijdje krom worden, wat best vervelend is. Je kunt ze echter makkelijk weer recht maken met een stoomstrijkijzer. Leg een theedoek over het snijplank, en strijk deze vervolgens zoals je dat normaal gesproken ook doet. Voilà, je snijplank is weer recht.

10. Een boormachine met een wc-borstel. Snel een heleboel aardappels tegelijk schillen? Dat kan met een boormachine en een wc-borstel. Het klinkt misschien een tikkeltje vreemd, maar in onderstaand filmpje legt een man met een heerlijk dik Russisch accent je uit hoe je dat doet.

11. Een tang. Met een tang kun je nóg meer sap uit bijvoorbeeld een citroen persen.

12. Tijdschriftenrek. Een tijdschriftenrek is de perfecte plek om bijvoorbeeld vershoudfolie en aluminiumfolie in op te bergen.

13. Tablet. Verzamel al je kookboeken op je tablet, om zo enorm veel ruimte in je keuken te besparen. Daarnaast zijn er ook op YouTube talloze recepten te vinden.

14. Een borgveertang. Je kunt speciale tangen kopen om een vis uit te benen, maar daarvoor kun je ook gewoon een borgveertang gebruiken.

15. Thermoskan. Een thermoskan of -fles is niet alleen handig om koffie warm te houden, het kan ook als slowcooker dienen. Op YouTube zijn talloze filmpjes te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je met een thermoskan dingen als bonen, rijst en zelfs rundvlees kookt.

Ook deze 34 opruimtips maken je leven nét iets makkelijker:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
15 alledaagse dingen die je een handje helpen in de keuken
Sluiten