Alex Ebbers
Alex Ebbers Post 8 jan 2018

Huh?! Op deze 15 vreemde manieren kun je dus ook zwanger raken

Laten we aannemen dat we allemaal wel weten van dé manier om zwanger te raken. Mocht dat niet zo zijn, heb je waarschijnlijk niks op deze pagina te zoeken. Off you go! Toch zijn er volgens Mary Jane Minkin, klinisch hooglerares aan de ‘Yale School of Medicine’, naast de bekende weg, nog meerdere manieren om een bun in the oven te krijgen. De één iets logischer dan de andere. Op de volgende zestien verrassende manieren kun je ook zwanger raken.

1. Onveilige, anale seks

Ja, ook tijdens anale seks kun je zwanger raken. Dit gebeurt doordat sperma niet op één plaats blijft tijdens de seks. Menkin zegt hierover: “Even if he is penetrating rectally, he can be depositing a little seminal fluid around the opening to the vagina. Let’s face it, the vagina and the rectum are very close territory.”. Gewoon een condoom gebruiken, dus.

2. Het condoom openen met je tanden

Twee woorden: rustig aan. In the heat of the moment je tanden gebruiken om de verpakking van een condoom open te maken, is een grote no-no. De kans zit erin dat je per ongeluk het condoom beschadigt. Gebruik dus gewoon even je handen als je hem openmaakt.

3. Dry humping met ondergoed aan

Yep, ook als je je ondergoed aanhoudt kan dry humping zorgen voor een zwangerschap. Hoewel het vrijwel nooit gebeurt, vertelt Menkin dat het mogelijk is dat zijn sperma door zijn boxer heen kan komen of dat het slipje van de vrouw opzij kan worden geschoven, waardoor het de vagina kan bereiken.

4. Als je al zwanger bent

Say what now? Het vreemde (en zeldzame) fenomeen van zwanger raken tijdens je zwangerschap gebeurt wanneer je blijft ovuleren tijdens je zwangerschap. Het tweede bevruchte eitje nestelt zich dan aan de zijkant van de baarmoeder, resulterend in een tweede zwangerschap.

5. Het gebruik van glijmiddel op oliebasis, in combinatie met een condoom

Deze combinatie is er eentje die je liever niet maakt. Hoewel de meeste glijmiddelen prima te gebruiken zijn in combinatie met condooms, wil je die op oliebasis vermijden. Het kan de latex aantasten en kleine gaatjes in het condoom veroorzaken. Laat die pot Vaseline dus gewoon even voor wat ‘ie is, en gebruik een glijmiddel dat hiervoor gemaakt is.

6. In bad, zonder seks te hebben

Ook zonder seks te hebben kun je in bad zwanger raken, als er een beetje voorvocht of sperma bij de vagina terechtkomt: “Any time you end up with semen or seminal fluid around the vulva, you can get guys up inside there,” aldus Menkin.

7. Als hij ‘sticky fingers’ heeft

Als hij is klaargekomen en hij heeft nog wat aan zijn hand zitten als hij nog aan jou zit, kan het zijn dat hij je ermee bezwangert.

8. Geen ruimte aan de bovenkant van het condoom laten

Als je aan de bovenkant geen ruimte overlaat bij het omdoen van een condoom, kan het sperma nergens naartoe, waardoor het er aan de zijkanten uit kan komen.

9. Als hij is gesteriliseerd

Zoals iedere andere vorm van anticonceptie, is ook sterilisatie niet 100% safe. Menkin vertelt hierover: “Vasectomies don’t take effect immediately, so the urologist recommends having a follow-up semen analysis a couple of months afterwards to see if he is totally clear.” Daarnaast kan het gebeuren dat het geknipte gebied weer aan elkaar groeit.

10. Bij vrouwelijke sterilisatie

Ook als je als vrouw je eileiders hebt laten afsluiten, is er volgens Menkin nog zo’n 1% kans op zwangerschap. Toch is dit een heel goede en veilige manier van anticonceptie. Natuurlijk ben je nóg veiliger als je daarnaast ook een condoom gebruikt.

11. Seks hebben tijdens de ongesteldheid

Sperma kan volgens Menkin zo’n vijf dagen in je lichaam blijven leven. Dus ook als je tegen het einde van je ongesteldheid seks hebt en je vroeg ovuleert, kan het zo zijn dat er alsnog een eitje bevrucht wordt.

12. Bij het nemen van de morning-afterpil

Als je de morning-afterpil slikt binnen 24 uur, ben je voor zo’n 95% veilig. Zorg er dus gewoon lekker voor dat je deze niet nodig hebt. Bespaart je een hoop ellende en kopzorgen.

13. Het gebruik van oude condooms

Condooms zijn geen dingen die je voor altijd kunt bewaren. Met name wanneer ze zijn blootgesteld aan hitte en kou, dalen ze snel in houdbaarheid. Latex kan verslappen en elasticiteit verliezen, dus mocht je lover een compie uit z’n portemonnee trekken, denk dan nog even een keertje na voordat je de verpakking openmaakt.

14. Ondanks het in de gaten houden van je cyclus

Het is altijd verstandig om je lichaam in de gaten te houden. Toch is het geen garantie tegen zwangerschap, als je weet wanneer je ongeveer ovuleert. Sperma kan volgens Menkin dus zo’n vijf dagen in je lichaam blijven leven, dus zorg er gewoon altijd voor dat je het veilig doet als je niet zwanger wilt raken.

15. Als je seks hebt als je ook borstvoeding geeft

Nee, natuurlijk niet tegelijkertijd. We zijn geen holbewoners. Sommige mensen denken dat je niet zwanger kunt raken als je nog borstvoeding geeft, maar dat is uiteraard onjuist. Volgens Menkin kan het inderdaad zo zijn dat de hormonen die vrijkomen bij het geven van borstvoeding, de ovulatie kunnen onderdrukken. Dat betekent alleen niet dat je helemaal niet zwanger kunt raken, zelfs als je nog niet ongesteld bent geworden na de zwangerschap.

Oké, dus ik ben zwanger?

Rustig maar, de kans dat je zwanger raakt van één van deze voorbeelden, is heel klein. Slik jij gewoon netjes je pil en/of gebruik je gewoon een condoom als je seks hebt, is er niets om je zorgen om te maken. Blijf er dus gewoon lekker op los seksen, word je gelukkig van.

Buzzfeed

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Huh?! Op deze 15 vreemde manieren kun je dus ook zwanger raken
Sluiten