Deze workout van 15 minuten voor vetverbranding is ideaal als je geen zeeën van tijd hebt

Het liefst zouden we een minstens een uur per dag sporten en lekker fit blijven. Helaas hebben we tegenwoordig een steeds drukkere agenda waardoor een uur (of twee) in de gym spenderen er niet altijd in zit. Gelukkig is er een workout voor vetverbranding die maar vijftien minuten duurt.

Dit keer dus geen smoesjes dat je echt geen tijd hebt om te trainen, want met deze workout lukt het je sowieso.

15 minuten workout voor vetverbranding

Het lukt ons niet altijd om veel tijd vrij te maken voor sporten. Daar is helemaal niks mis mee, maar voor de mensen die tóch fit willen blijven hebben we een perfecte workout die maar vijftien minuten duurt. Deze workout zet je vetverbranding op scherp en het enige wat je nodig hebt zijn lichte en zware dumbbells.

Doe van iedere oefening tien herhalingen en ga meteen door naar de volgende oefening. Als je alle oefeningen gedaan hebt, herhaal je het volledige circuit. Het is even doorbijten, maar onthoud dat je na vijftien minuten helemaal ready bent.

1. Overrated Shoulder press

Ga met je voeten bij elkaar staan en neem de dumbbell in beide handen. Doe een achterwaartse lunge met je rechterbeen zodat je rechterknie naar de grond gaat. Breng je linkerknie ook naar de grond, zet hem naast je rechterknie en til de gewichten boven je hoofd door je armen uit te strekken. Keer de beweging nu om en kom weer omhoog in de beginpositie. Doe dit tien keer achter elkaar en jij kan iedereen aan.

2. Bent Over Row Tap Back

Doe een lunge zodat je voorste knie recht boven je enkel komt en strek je achterste been uit. Leun met je bovenlichaam naar voren en neem in iedere hand een dumbbell (handpalmen naar elkaar toe). Laat je gewichten naar de grond hangen en trek je ellebogen naar je romp. Span je rugspieren en buikspieren aan, houd even vast en laat je gewichten weer zakken. Doe ook deze oefening tien keer achter elkaar en wissel per set van been.

3. 1/2 Turkish Get Up to Push Up

Ga op je rug liggen met je linkerbeen gestrekt, je rechterknie gebogen en voet op de grond. Houd een dumbbell in je rechterhand en buig je armen. Strek je armen met je hand boven je schouder de lucht in. Duw het gewicht in de lucht en blijf naar het gewicht kijken terwijl je wervel voor wervel omhoog komt. Ondersteun jezelf met je linker onderarm. Til je heupen van het matje en duw je rechterhiel in de grond om je lichaam om te draaien en in een hoge plank te komen. Doe een push-up en draai de beweging om terug te gaan naar de beginpositie.

Klinkt ingewikkeld, maar deze oefening is erg makkelijk als je hem doorhebt. Doe deze set tien keer achter elkaar en wissel van kant bij de volgende set.

4. Runners Lunge Curl

In bijna iedere workout zit wel een bepaalde vorm van de lunge, want die ronde billen komen niet uit het niets. Ga met je voeten op heupbreedte en doe een stap naar voren. Laat je zakken tot beide knieën een hoek van negentig graden vormen. In elke hand heb je een dumbbell, als je in de lunge staat krul je je armen en breng je de gewichten richting je borst. Doe deze set tien keer en wissel per set van kant.

5. Plank Tricep Kick Back

In deze workout gaan we ook planken. Ga in een hoge plank staan met je voeten iets breder dan schouderbreedte. Houd je dumbbell in je rechterhand en buig je elleboog tot je tricep in lijn is met je bovenlichaam. Strek je arm naar achteren tot je arm helemaal recht is en kom terug in de beginpositie. Doe deze set tien keer en wissel iedere set van kant. Laat die verzuring maar komen.

Het is een pittige workout, maar hij duurt slechts vijftien minuten. Dit is ideaal als je geen zeeën van tijd hebt maar wel graag in beweging wil blijven. Tover die dumbbells en leuke trainingsoutfit maar tevoorschijn en begin het nieuwe jaar helemaal fit.

Women's Health

Reageer op artikel:
Deze workout van 15 minuten voor vetverbranding is ideaal als je geen zeeën van tijd hebt
Sluiten