Vivian
Vivian Love & Life 27 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

15 redenen waarom koffie beter is dan een vriendje

In plaats van een vriendje kun je veel beter een kop koffie nemen. Dit is waarom:

1. Koffie is er – net als mannen – in allerlei soorten en maten: van klein tot groot, van Tall tot Venti en van cappuccino en espresso tot iced coffee en flat white. Je vriend wordt waarschijnlijk boos als je er ineens met een andere lange man vandoor gaat, maar van koffie mag je álle soorten en maten uitproberen.

2. Koffie is er in allerlei temperaturen. Als je vriend koel doet, ben je bang dat hij het uit zal maken; wanneer hij hot and steamy is, is er altijd de kans op een zwangerschap. Met koffie loop je deze risico’s niet.

3. Koffie ruikt altijd héérlijk. Laten we eerlijk zijn: met mannen weet je het maar nooit. De ene keer hebben ze een lekker luchtje op, de andere keer rieken ze naar zweet en goedkoop bier. En wat dacht je van die vervelende ochtendadem? Koffie ruikt ‘s ochtends altijd lekker!

4. Tevredenheid gegarandeerd. Het maakt niet uit hoe laat het is, welke dag het is of waar je bent, koffie klaart het klusje altijd. Kun je dat ook van je vriend zeggen?

5. Koffie pept je op. Koffie geeft je een buzz die je door alle maandagochtend-vergaderingen heen sleept. De enige buzz die je vriend je geeft is het gevoel van irrationele woede als hij je verjaardag vergeet of weer eens zijn vieze sokken door het huis laat slingeren.

6. Het verhoogt je productiviteit. Één kopje koffie kan al voor minder stress zorgen en je hierdoor productiever maakt. Een vriendje leidt je juist alleen maar af.

7. Koffie gaat niet vreemd. Oké, natuurlijk gaan niet alle mannen vreemd. Maar bij je kop koffie weet je in ieder geval honderd procent zeker dat hij niet zomaar bij iemand anders in bed belandt.

8. Koffie past overal bij. Een stuk carrot cake, een blueberry muffin of een donut: koffie gaat goed samen met alles. Je vriend wil nog niet eens een kleur dragen die goed bij jouw outfit staat.

9. Koffie staat altijd klaar voor je. Anders dan een vriendje kun je op elke straathoek wel een kopje koffie krijgen. Daarnaast zal koffie je ook nooit laten zitten voor een date.

10. Je lijkt chic door het drinken van koffie. Tenzij je vriend George Clooney is, zul je dit effect waarschijnlijk niet bereiken met je vriend aan je zijde.

11. Koffie is goedkoop. In vergelijking met die dure voetbalkaartjes en de nieuwste games kost een kop koffie maar een schijntje.

12. Koffie is onbaatzuchtig. Het enige wat een kop koffie wil, is opgedronken en van genoten worden door jou. Anders dan je vriend, die om de haverklap zeurt om een massage.

13. Koffie is fotogeniek. Die constante struggle om je vriend zover te krijgen dat hij met je op de foto gaat? Juist, dat is met koffie geen enkel probleem. Een wit-groene beker met je naam erop is de perfecte Instagram-foto.

14. Koffie veroordeelt je niet. Koffie heeft je op al je slechtste momenten gezien. De ergste kater, de dag dat je niet kon ophouden met huilen en wanneer je weer eens een dure tas hebt gekocht uit zelfmedelijden. Het enige wat je dan van je vriend krijgt is een afkeurende blik.

15. Koffie valt ook goed in de smaak bij je familie en vrienden. Kun je dat van een nieuw vriendje zeggen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
15 redenen waarom koffie beter is dan een vriendje
Sluiten