Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 29 jun 2018
Leestijd: 6 minuten

Met deze 15 tips en weetjes haal je het beste uit je lipfillers

Je houdt ervan of je haat ze. Er is niet echt een middenweg. Er is geen ontkennen aan dat lipfillers de afgelopen jaren nogal hun intrede hebben gemaakt in het dagelijks leven. Waar eerst alleen celebs met opgevulde lippen rondliepen, zie je ze tegenwoordig steeds vaker terug in het straatbeeld.

Disclaimer

Wat ons betreft is er niets mis met een beetje plastische chirurgie. We vinden lipfillers mooi, mits het goed gedaan is. Daarbij moet iedereen natuurlijk lekker zelf weten wat ‘ie met z’n lichaam doet. Overweeg jij nou ook een bezoekje aan de chirurg te brengen om de natuur een handje te helpen? Lees dan eerst even deze vijftien tips en weetjes, om het beste uit je lipfillers te halen.

1. Iedere arts heeft zijn eigen manier van werken

Lees je alsjeblieft eerst goed in, voordat je een afspraak maakt bij een arts. Je gaat iets in je gezicht laten veranderen, dat is niet niks. Als je dit bij een random arts laat doen, kan je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Iedere arts heeft een eigen werkwijze. Zoek er eentje die de werkwijze hanteert die jij mooi vindt, om teleurstelling te voorkomen.

2. Er zijn verschillende formules lipfillers

Net zoals bij het vorige punt, heeft iedere arts naast een eigen werkwijze, ook een bepaalde formule die hij gebruikt. Een veelgebruikte lipfiller is hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt en dus ook door het lichaam na verloop van tijd weer wordt afgebroken. Een aantal bekende merken die hyaluronzuur bevatten zijn Restylane, Juvederm, Glytone, Belotero, Emervel en Esthelis. Het is dus niet onverstandig je ook even in te lezen in de verschillende merken lipfillers. Zo is Juvederm Volbella bijvoorbeeld een lipfiller die heel goed kan worden gebruikt voor het opvullen van de lippen, omdat het een heel zachte vorm filler is die bijna geen zwelling veroorzaakt. Goed, met andere woorden: doe even wat research voordat je zomaar wat in je gezicht laat spuiten.

3. Fillers kunnen er ook weer uitgehaald worden

Mocht je nou – ondanks alle research (!) – toch niet blij zijn met het resultaat, vind dan troost in het feit dat je kersverse lipjes ook weer terug kunnen naar hun originele formaat. Moet je er wel wéér wat in laten spuiten, namelijk een enzym genaamd Hyaluronidase. Let wel: het enzym werkt alleen bij fillers op basis van hyaluronzuur. Het zorgt ervoor dat de filler als het ware ‘uit elkaar valt’ en direct wordt opgenomen door het lichaam. Hatsa, niemand die nog ziet dat jij een paar meier aan fillers in je lippen hebt laten spuiten.

4. Een paar meier?!

Jawel, een paar meier. Lipfillers zijn niet goedkoop. Biedt een arts ze wel goedkoop aan, ga je niet naar die arts. Zo simpel is het. Nogmaals, het is je gezicht. Daar moet je voorzichtig mee omgaan. Een prijs van tussen de 300 euro en 400 euro is normaal, als je naar een goede kliniek gaat. Blijf alsje-alsjeblieft weg bij aanbiedingen van klinieken waar je weinig informatie over kunt vinden, dit is namelijk nooit een goed teken.

when you planned on posting a FIRE selfie, but your blush betrays you… ? WATCH MY NEW VIDEO TO FIND OUT WHAT I’M TALKING ABOUT! ?? link in bio! Make sure you LIKE the video and leave a COMMENT ?✨ who’s liking this natural face? ? SO DIFFERENT! ____ #nikkietutorials

571.9k Likes, 5,101 Comments – NikkieTutorials (@nikkietutorials) on Instagram: “when you planned on posting a FIRE selfie, but your blush betrays you… ? WATCH MY NEW VIDEO TO…”

5. Je lippen zwellen eerst op

Schrik niet als je na de behandeling een spiegel in je handen geduwd krijgt. Omdat je mond een gevoelig gebied is, zwellen je lippen altijd eerst iets meer op, voordat het daadwerkelijke resultaat zichtbaar wordt. In ongeveer een dagje trekt de zwelling weg en krijgen je lippen hun uiteindelijke volume.

6. Je lippen blijven hetzelfde voelen

Als je bang bent dat je lippen anders zullen aanvoelen na het nemen van fillers, no worries. Je lippen blijven gewoon voelen als lippen.

7. Ja, het doet pijn

Yep, sorry. Het gaat pijn doen. Je lippen zijn gevoelig, dus je voelt het wel even als daar een naald in wordt geramd. Je kunt natuurlijk kiezen voor een verdoving, om het iets te verzachten. Dit kan in de vorm van een verdovende zalf, of een verdovend prikje. Hoe dan ook, je gaat het voelen. Maar hey, wie mooi wil zijn…

8. Het is over voordat je Keeping Up With The Kardashians kunt zeggen

Nu is praten terwijl er iemand met een naald rond je mond staat te zwaaien überhaupt een slecht plan, maar echt, het is zo voorbij. Na de behandeling worden je lippen waarschijnlijk nog even gemasseerd en gekoeld, waarna je met je nieuwe lipjes zo de wijde wereld in kunt.

vibe for the next few weeks. @inprint_magazine

413.2k Likes, 21.5k Comments – Hailey Baldwin (@haileybaldwin) on Instagram: “vibe for the next few weeks. @inprint_magazine”

9. Je kunt meteen verder met je leven

Na ongeveer vijftien minuten werkt de verdoving uit, waarna je gewoon weer kunt doen wat je altijd doet. Wel wordt het afgeraden te gaan sporten of bijvoorbeeld een gezichtsmassage te krijgen, om de bloedtoevoer naar je hoofd minimaal te houden.

10. Blauwe plekken zijn normaal

Don’t freak out als je na de behandeling last krijgt van blauwe plekken rondom je mond. Dit is heel normaal. Wil je nou voorkomen dat je een paar dagen rondloopt als een MMA-fighter? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen ter preventie. Stop bijvoorbeeld even met het innemen van voedingssuplementen, om snellere stolling van bloed te voorkomen. Ook kun je Arnica tabletten of druppels innemen, wat ook de kans op zwelling meteen vermindert. Verder is het verstandig een dag voor de behandeling geen knoflook meer te eten (al is het alleen maar voor de arts) en alcohol meer te drinken.

11. Doe gewoon rustig

Als je besluit lipfillers te nemen, is het heel onverstandig om meteen van maatje Kylie Jenner 2013, naar maatje Kylie Jenner 2018 te gaan. Prima als je heel volle lippen wilt, maar doe het wel met beleid. Bedenk je ook goed op welk gedeelte van je lippen je de focus wilt hebben. Gaat het je bijvoorbeeld meer om de lipcontour, of wil je meer volume? Een consult met een arts kan je hierbij helpen. Samen kijk je dan naar de huidige vorm van je lippen, en beslis je wat de ultieme vorm voor jouw gezicht is.

12. Ga. Naar. Een. Professional

Dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Prima als je buurmeisje net haar certificaat heeft gehaald en jou wel een vriendenprijsje wil aanbieden, maar ga hier als-je-blieft niet op in. Nogmaals: het is je gezicht. Die wil je niet verpesten.

Love my @DanielWellington watch and cuff, perfect gifts for Xmas!???#ad Use code KYLIE for an additional 15% off all holiday bundles on Danielwellington.com

4.6m Likes, 396.4k Comments – Kylie (@kyliejenner) on Instagram: “Love my @DanielWellington watch and cuff, perfect gifts for Xmas!???#ad Use code KYLIE for an…”

13. Je kunt er een koortslip van krijgen

Alléén als je al eens een koortslip hebt gehad, kan het nemen van lipfillers een koortslip opwekken. Als nog nooit een koortslip hebt gehad en je krijgt er een na een bezoekje aan een chirurg, is er iets heel, heel erg misgegaan.

14. Als je stopt, krijg je je natuurlijke lipvorm terug

Nee, het is niet zo dat je lippen werken als een soort ballonnen die slap en verrimpeld worden als je ze ‘leeg’ laat lopen. Wel kan het zo zijn dat de ingespoten hyaluronzuur, de natuurlijke aanmaak van huideigen hyaluronzuur iets versterkt. Als de lipfillers dan zijn uitgewerkt kan het zijn dat je achterblijft met íets vollere lippen dan je gewend was. Maar goed, wij zien daar niet echt een probleem.

15. Besef je dat er risico’s kleven aan het nemen van lipfillers

Ook al loopt de halve wereld nu met een opgespoten smoeltje rond, besef je wel dat het een chirurgische ingreep blijft, waar risico’s aan kleven. Denk er dus niet te licht over en zorg dat je echt voor de volle 100% achter je beslissing staat. Lipfillers moeten niet iets zijn wat je vandaag beslist en morgen neemt. Neem goed de tijd om erover na te denken, alvorens je een afspraak bij een arts maakt. Dan is de kans ook veel groter dat je met een big smile de kliniek uitloopt.

Benieuwd hoe een behandeling bij zo’n kliniek nou in z’n werk gaat? Wij zochten het voor je uit.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze 15 tips en weetjes haal je het beste uit je lipfillers
Sluiten