Josca
Josca Beauty 12 jul 2016

16 beauty-foutjes die we allemaal maakten in onze tienertijden

Gelukkig zijn we onze awkward teen phase heelhuids doorgekomen en weten we nu wel hoe we make-up en haarproducten moeten gebruiken.

Welke van onderstaande dingen heb jij allemaal op je kerfstok?

1. Je stak body glitter in een geheel nieuw jasje.
Oké, oké: deze trend is nooit helemaal verdwenen na je kinderdisco-feestjes, want je had een ongezonde obsessie voor glitters. De body glitter maakte plaats voor bronzers, blush en oogschaduwpaletten die het meest glimden van allemaal. Achteraf gezien had je beter een schort voor kunnen doen tijdens het doen van je make-up, ter bescherming van je kleding.

2. Voor een feestje nam je wafeltjeshaar.
Dit kostte (je moeder) redelijk wat eeuwen aan tijd, al helemaal als je lang haar had, maar dan kon je ook eindelijk de blits maken op een feestje of je crush verrassen tijdens jullie stiekeme date.

3. Je was gék op doorzichtige lipgloss.
Waarom ook alweer? Misschien had je wel de wat ‘luxere’ variant met een fruitsmaakje als aardbei of perzik en een licht kleurtje eraan. Het vervolg hiervan was dat je haar de hele dag door aan je lippen bleef plakken en je praktisch gedwongen werd om je haar in een staart te dragen.

4. Je wilde je haar in laagjes.
Nou is dit op zich nog niet zo’n probleem, maar de ultrakorte laagjes die Rachel uit Friends een tijdje zo kenmerkten, wilde je zelf ook graag hebben. Na wat aandringen bij je ouders kreeg je eindelijk wat je wilde, maar als je erop terugkijkt, voel je meteen weer die spijt. Overigens konden de laagjes uiteraard niet plat blijven liggen en pakte je de stijltang om dit maar zoveel mogelijk volume te geven. Al die extra tijd die je hieraan besteedde in de ochtend was het eerlijk gezegd niet echt waard.

5. Je droeg uitgeveegd kohlpotlood.
Volledig uitgedost met smokey eyes mocht je niet naar school van je moeder (eigenlijk wilde ze helemaal niet dat je make-up droeg), maar kohlpotlood was hiervoor dé oplossing. Een lijntje om je ogen, een beetje uitvegen en klaar was kees.

6. Je moest een beugel en koos voor neongele elastiekjes.
Als je de blokjes een kleurtje mocht en kon geven, ging je hier natuurlijk ook voor. Subtiel zilver was niets voor jou: jij wilde je persoonlijkheid laten zien door neongeel of knalroze te kiezen voor je beugel.

7. Je wilde oogschaduw in alle kleuren van de regenboog.
En meer. Zo ongeveer rond Sinterklaas, Kerst of je verjaardag, kreeg je van een tante of een oom een make-up palet met zo’n 30 verschillende kleuren, zodat je los kon gaan op je vriendinnetje de volgende keer tijdens een slaapfeestje. Jullie maakten de meest geweldige kleurrijke kunstwerken met oogschaduw en waanden jullie in de wereld van make-up artists. Misschien maar beter ook dat je die droom nooit nageleefd hebt.

8. Eén kleur nagellak was niet genoeg.
Nail-art, oké, maar vergeet niet de multicolor trend. Je nagels moesten natuurlijk wel matchen met je oogschaduw en aangezien je dit in alle kleuren van de regenboog had, ondergingen je nagels hetzelfde lot: iedere vingernagel kreeg hierbij een verschillende kleur.

9. Als deze nagellak erop zat, was deze er net zo snel weer af.
Half dan. Misschien doe je dit nu nog steeds wel: er is een klein hoekje van je nagellak af, dus het staat je niet aan en je wil de rest er ook maar af hebben. Het resultaat? Stukjes nagellak eraf krabben, waar je vervolgens het hele huis mee bevuilt.

10. Je gebruikte haarmascara.
Tja, je mocht je hele haar toen eenmaal nog niet verven van je moeder (dank je daarvoor, mam!), dus haarmascara was een goed alternatief. Overigens had je het eerst uitgeprobeerd op je Barbiepop en daar zat een setje ‘haarkrijt’ bij dat je zelf ook goed kon gebruiken.

11. Je hebt ooit doorzichtige mascara uitgeprobeerd.
En deed het wat? Niet echt nee, maar je had er wel je zuurverdiende zakgeld aan uitgegeven of je hongersloontje van het vakkenvullen bij de supermarkt. Bestaat dit spul eigenlijk nog?

12. Je foundation was nóóit de juiste kleur.
Je begon waarschijnlijk met een te donkere of behoorlijk oranje variant van het goedkoopste merk dat je kon vinden. Die dure foundations kon je je nog niet veroorloven en er ging nog teveel geld op aan chocoladerepen uit de automaat op school en snacks met je vriendinnen op de vrijdagmiddag. Misschien heb je ook nog wel een periode doorgemaakt waarbij je een te lichte foundation gebruikte en er continu uitzag alsof je niet genoeg geslapen had.
Mooie tijden, mooie tijden.

13. Je droeg wel eens foundation op je lippen.
Nu je erover nadenkt, weet je eigenlijk niet meer waarom je dat deed. Misschien was het een hype of dacht je dat het zo hoorde? Hetzelfde geldt voor concealer als lippenstift met als kers op de taart doorzichtige lipgloss: het zag er niet uit en je bent ontzettend blij dat je nu wél weet waar een watje of een wattenstaafje voor bedoeld is.

14. Je vond het fenomeen ‘bronzer’ uit.
Yes! Nu kon jij er eindelijk ook bijlopen alsof je naar een tropisch eiland was geweest! Met alle gevolgen van dien. Het duurde niet lang of je verkeerde kleur foundation kreeg een verkeerde kleur bronzer cadeau om je look helemaal af te maken. Dit was tevens de periode dat de witte tops beter in de kast konden blijven liggen.

15. Je vond het fenomeen ‘blush’ uit.
Het bronzer-verhaal nogmaals. De blush ging zo ongeveer vanaf je jukbeenderen naar je neus en als je gezicht een beetje geluk had, ook nog eens óp je neus. De schattige blosjes die je wilde bereiken leken eerder op een uitbarsting van schaamte, maar oké. Je moeder liet je hiermee gelukkig niet naar school gaan, dus dankzij haar sta je nog toonbaar op die schoolfoto’s.

16. Wenkbrauwen.
Tja, wat moeten we hier verder over kwijt? Het was nu eenmaal in om je wenkbrauwen zo dun mogelijk te epileren en deze totaal niet te laten matchen met je haarkleur. Lichtblond haar met diepzwarte wenkbrauwen? Zeg maar hallo tegen de nineties.

Ook geheel binnen het thema! Van de 90’s tot nu: Een korte geschiedenis van dubbele knotjes:

Reageer op artikel:
16 beauty-foutjes die we allemaal maakten in onze tienertijden
Sluiten