Sophie Witlox
Sophie Witlox Love & Life 6 okt 2018
Leestijd: 4 minuten

16 dingen die je over iemand leert nadat je een jaar met diegene hebt gewoond

1. Aparte eetgewoontes // In het begin is dat soms nog iets wat je liever voor elkaar verbergt. Maar na een paar maanden weet je vaak wel dat je roomie het heerlijk vindt om bijvoorbeeld alles met sambal te eten of stiekem overal suiker overheen knalt.

2. Elkaars seksleven // In het begin probeer je je nog enigszins in te houden en niet te veel geluid te maken tijdens de daad. Maar na een tijdje went het toch dat jullie elkaar af en toe ‘horen’ en elkaars scharrels bij het ontbijt treffen.

3. Iemands muzieksmaak // Na een tijdje heb je wel door welke muziek iemand het liefst draait en op welk moment. Dat duurt soms even omdat je niet meteen de rest van het huis wil lastig vallen met jouw playlist. Maar als je wat vaker met je huisgenoten chillt op elkaars kamer ben je na een jaar wel op de hoogte van het feit dat jouw huisgenoot eigenlijk dol is op André Hazes of One Direction.

4. Elkaars Netflix-favorieten // Het is een heerlijke private-session als je in je bed op je laptop een serie aan het kijken bent. Maar als je elkaar wat beter leert kennen is niks zo fijn om samen op de bank lekker te bingewatchen. Of na een jaar kom je er eindelijk achter dat iemand geen uren achter elkaar bloedstollende series kijkt op Netflix maar naar Masterchef op RTL XL.

5. Als jullie ‘zat’ zijn // Na een tijdje weten jullie pas echt van elkaar hoe iemand zich gedraagt als hij of zij net iets te diep in het glaasje heeft gekeken. Sommige dronken buien wisselen elkaar natuurlijk af. Maar na een jaar ben je er wel achter of iemand een een sexy dronk heeft of motorisch gezien niks meer kan.

6. Op welke manier jullie elkaar moeten helpen als iemand dronken is // De een moet je absoluut geen water geven en de ander moet je vooral niet de keuken in laten gaan. Behalve als je het goed vind dat je roomie de hele koelkast leeg eet. Waarschijnlijk niet.

7. Wat jullie voor elkaar moeten kopen als je brak bent // Na een tijdje heb je echt wel door dat je huisgenoot helemaal bad gaat op jus d’orange en dat hij of zij standaard een half stokbrood na binnen werkt the morning after.

8. Hoe hygiënisch iemand is // Je hebt natuurlijk al snel door hoe goed iemand zijn huisbeurt doet. Maar als het aankomt op persoonlijke schoonmaakbeurten, zoals beddengoed, weet je in het begin nog niet wat de frequentie is. Na een jaar kun je elkaars strings, beddengoed en kleding bijna uittekenen nadat je het dagelijks, wekelijks of alleen maandelijks (!) hebt zien drogen aan het wasrek.

9. Waar iemand waarde aan hecht // Waar geeft je huisgenoot het liefst geld aan uit: aan kleding of make-up? Maar ook of iemand liever goedkoop en vet eet, dan duur en gezond.

10. Hoe georganiseerd iemand is // Je kunt na een jaar de klok erop gelijk zetten hoe lang iemand gemiddeld naar zijn of haar sleutels op zoek is of gehaast de deur uit gaat.

11. Hoe iemand is als er sprake is van een ‘slechte bui’ // Iemands ware aard – als hij of zij chagrijnig is – komt vaak pas na een paar maanden naar boven, vaak als diegene zich echt op z’n gemak voelt in huis. Dat kan variëren van de deur dichtsmijten als je huisgenoot thuiskomt tot snauwen over hele kleine dingen in huis. Op een gegeven moment weet je wel hoe iemands pet staat als hij of zij zich zo onhebbelijk gedraagt.

12. Maar ook hoe je iemand moet opvrolijken // Als je je huisgenoot wat langer kent weet je niet alleen wanneer diegene met rust wil worden gelaten, maar ook dat je haar blij kunt maken. Door bijvoorbeeld voor te stellen om samen te koken of iemands was uit de wasmachine te halen en op te vouwen.

13. Hoe gierig iemand is // Als iemand je nooit wat te eten of te drinken aanbiedt of tot op elke cent nauwkeurig het geleende bedrag van jou terug wenst te krijgen, leer je wel iemands perceptie over geld kennen.

14. Hoe iemand er zonder kleding uitziet // Natuurlijk is de een wat meer preuts dan de ander, maar na een jaar is het onvermijdelijk dat je meer van iemand hebt gezien dan alleen blote armen en benen.

15. Wat iemands lievelingskledingstuk is // Als iemand zowel in de winter als in de zomer diezelfde broek draagt of die ene trui. Of als je als huisgenoot doorkrijgt dat deze ABSOLUUT NIET in de droger mag.

16. Je weet bijna alles over iemands verleden // Sommige dingen hebben tijd nodig voordat je ze vertelt. Maar gaandeweg leer je niet alleen iemands gedrag in huis kennen maar ook persoonlijkere zaken die je niet zou weten als jullie geen huisgenoten waren.

Krijg je binnenkort een nieuwe huisgenoot? Dan zijn dit hele handige vragen om te stellen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
16 dingen die je over iemand leert nadat je een jaar met diegene hebt gewoond
Sluiten