Dit 17-jarige meisje deelde een foto van haar lichaamshaar met een prachtige boodschap

Alex Ebbers 13 feb 2018 Beauty

Al van jongs af aan wordt vrouwen geleerd dat we geen, of zo min mogelijk lichaamshaar moeten hebben. Gelukkig lijkt daar de afgelopen tijd een kleine verandering in te komen en wordt lichaamshaar bij vrouwen steeds normaler, maar toch is het stigma er nog lang niet helemaal van af.

Lichaamshaar scheren of laten staan?

We merken het ook aan onszelf. Ook wij moeten toegeven dat we het allemaal liever een beetje bijhouden dan dat we alles laten groeien. Tegelijkertijd vinden we ook dat iedereen lekker moet doen wat ‘ie zelf wil. Leven en laten leven, en zo. Om het probleem nog eens aan te kaarten, besloot de 17-jarige (!) Lalonie uit de Verenigde Staten het heft in eigen handen te nemen. Ze plaatste een foto op haar Twitterpagina, waar duidelijk haar oksel- en buikhaar te zien is. Ze deelde de foto met de caption:
“body hair positivity post bc i’d never let misogynistic opinions dictate what i do with my body.”

Ze deelde de foto nadat ze in een YouTube-video een aantal nare comments had gekregen. Ze vertelt hierover:
“I thought about how such negative backlash could affect a girl’s self-esteem and personal choices to the point where they completely let the misogyny and double standards of our society dictate their choices…I posted that picture to let everyone know that I do what I want with my body and it’s okay for anyone else to do that, too.”
Wij zijn het helemaal met haar eens. Blijf zo doorgaan, Lalonie, en hopelijk denkt over een tijdje de hele wereld er zo over.

allure

Reageer op artikel:
Dit 17-jarige meisje deelde een foto van haar lichaamshaar met een prachtige boodschap
Sluiten