17 struggles die je hebt als je partner een ochtendmens is – en jij absoluut niet

1. Voor jou voelt het altijd nog alsof het midden in de nacht is als de ander opstaat – en soms is dat het ook nog.

2. Brunchen betekent voor jullie allebei iets compleet anders; voor jou betekent het dat je een tent moet vinden waar tot 15:00 brunch wordt geserveerd en voor de ander betekent het voor de deur staan wanneer het restaurant open gaat.

3. De ander heeft altijd tijd om zichzelf een beetje te fatsoeneren voordat je wakker wordt, terwijl jij je warrige haardos en ochtendadem nergens kunt verstoppen.

4. Als je allebei toch een keer tot laat op blijft ben jij echt niet te genieten de volgende ochtend (standaard, eigenlijk), terwijl de ander niets mankeert en het zelfs voor elkaar krijgt om fatsoenlijk voor de dag te komen.

5. Samen reizen is bijna onmogelijk. Terwijl je liefje al helemaal klaar is om er op uit te trekken, heb jij je tanden nog niet eens gepoetst. En als jij dan eindelijk tot leven bent gekomen, dan heeft hij of zij alle energie al verbruikt.

6. Jullie spreken elkaar nooit als eerste wanneer jullie wakker worden of als laatste voordat jullie naar bed gaan.

7. Tegen de tijd dat jij een keer wakker wordt, heeft de ander namelijk al meerdere mensen via diverse chats gesproken en de helft van zijn of haar to do list afgewerkt.

8. Je bent altijd een paar uur te laat met het reageren op ‘goedemorgen’ en moet de ander daarna er eerst van verzekeren dat je echt nog leeft, maar dat je alleen nog niet wakker was.

9. Wanneer de ander weer te overdreven gelukkig en vrolijk is voor een ochtend (dat concept snap je gewoon echt niet), overweeg je héél even om het gewoon uit te maken zodat je het niet meer aan hoeft te zien.

10. Als je vriend of vriendin ook eens een keer wat langer slaapt, dan word jij toch een beetje als boosdoener beschouwd.

11. Je hebt al meerdere keren je excuses moeten maken voor de eerste dertig seconden nadat je wakker werd en je nog niet helemaal jezelf was.

12. Je krijgt geregeld artikelen doorgestuurd met tips om gemakkelijker wakker te worden en over hoe je óók een ochtendmens wordt.

13. En iedere keer moet je weer zeggen hoe lief je het vindt dat de ander aan je denkt, maar dat dat echt nooit, maar dan ook nooit gaat gebeuren. Dit is gewoon hoe jij bent.

14. Als je ooit eerder wakker wordt dan normaal, dan word je aangekeken alsof je een circusdier bent dat zojuist een onmogelijk kunstje heeft verricht.

15. Toen je erachter kwam dat je een ochtendmens aan de haak had geslagen, dacht je in eerste instantie dat dit misschien wel een goede invloed op je zou zijn. Maar de realiteit is dat je vroeg opstaan nu nog meer haat dan dat je dat eerst deed.

16. Pillow talk is bij jullie out of the question: de ander wil al zijn of haar intieme geheimen met jou delen wanneer jij nog in een comateuze toestand verkeert, terwijl jij juist tot leven komt wanneer hij of zij al weer twee uur onder zeil is.

17. Hoewel jullie elkaar vaak proberen te veranderen (met goede bedoelingen), weten jullie allebei ook diep van binnen dat dit niet gaat gebeuren en proberen jullie er daarom maar het beste te maken van de uren die jullie wél samen hebben – al zijn dit er dan wat minder.

Speciaal voor jou: 19 dingen die alleen avond- en nachtmensen begrijpen

Reageer op artikel:
17 struggles die je hebt als je partner een ochtendmens is – en jij absoluut niet
Sluiten