Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 21 jan 2018
Leestijd: 4 minuten

17 tekenen dat je als twenty something officieel de overgang naar ouderdom hebt bereikt

1. Je voelt je af en toe nog wel nostalgisch wanneer je terug denkt aan de tijd dat je studeerde, maar je verlangt er niet meer naar terug. Als je nu iemand hoort praten over avonturen van het afgelopen weekend, dan kun je je niet eens meer voorstellen dat je dat ooit leuk hebt gevonden.

2. Onbewust refereer je aan iedereen die jonger dan jij is als ‘die kinderen’, terwijl het niet eens zo héél lang geleden is dat jij dezelfde leeftijd had.

3. Het enige moment dat jij ooit nog een shot neemt is als iemand het je heel, maar dan ook heel lief vraagt (of je dwingt en je geen andere keus hebt). Maar als het ook maar enigszins een vreemde kleur heeft, dan kun je het wel vergeten. Jij nipt veel liever gewoon van je glas Merlot.

4. Omdat je niet meer zo goed tegen alcohol kunt als vroeger, geef je minstens de helft van je drankjes stiekem door aan je jongere vriendinnen of je zusje (en maar hopen dat niemand het gezien heeft).

5. Als je sociale plannen vóór acht uur van dezelfde avond niet vast staan, dan is er geen enkele kans meer dat je het huis nog uitkomt. Want de tijd dat je om 23:00 nog je huis verliet is long gone. Tegenwoordig heb je jezelf dan allang met een serie en een kop thee op de bank genesteld en kom je daar alleen nog vandaan om je naar je bed te verplaatsen.

6. Vroeger dronk je wijn alleen om ‘in te drinken’ voordat je zou gaan stappen en verklaarde je iedereen die in zijn eentje een fles wijn open trok compleet voor gek. Nu drink je vaker wijn voor het slapen gaan dan om in een party stemming te komen en ben je na een glas of twee juist helemaal afgeschreven.

7. Je schoenkeuze baseer je vooral nog op het level van comfort. Al je killer heels heb je daarom tijdens je laatste garderobeschoonmaak al bij het vuil gezet.

8. Je komt nu vaak thuis op het tijdstip dat je vroeger pas de stad in zou zijn gegaan. Soms zou je wel eens aan je vroegere zelf willen vragen hoe je dat toch volhield, want het is je oprecht een raadsel.

9. Jouw idee van uitslapen is alles wat later is dan acht uur ‘s ochtends. Maar omdat je er vaak ook voor 10 uur ‘s avonds in ligt, is het bijna onmogelijk geworden om 12 uur achter elkaar te slapen (middag dutjes niet meegeteld).

10. De enige keer dat je ooit nog dronken bent, is wanneer je een bruiloft hebt. Beschouw het als een vorm van therapie.

11. Je kunt niet meer alles eten wat je ziet én op een gezond gewicht blijven. Daarom geniet je er extra van als je zoals vanouds weer eens een bezoekje aan je vertrouwde snackbar brengt.

12. Jij bent nu degene die rond een uur of elf ‘s avonds het gapen moet proberen in te houden, omdat het eigenlijk vér voorbij jouw normale bedtijd is. Stiekem ben je ook al aan het nadenken over het perfecte excuus om naar huis te gaan.

13. Vroeger begreep je niet waarom mensen zo moeilijk deden over pijn in hun rug, maar nu is het een dagelijkse struggle geworden. Eigenlijk merk je dat alles een beetje achteruit gaat, hoe fanatiek je de sportschool ook bezoekt.

14. Je hebt het updaten van je smartphone opgegeven, omdat je gewoon niet meer snapt hoe het werkt. Je kunt er mee bellen en appen, dat is alles wat je nodig hebt toch?

15. Je hebt een haat-liefde verhouding met je shaping underwear: je vindt het verschrikkelijk om toe te geven (en zult het dus ook altijd ontkennen), maar je heb het toch écht nodig onder je bodycon jurkje.

16. Je maakt je ineens druk over of kleding nog wel past bij je leeftijd en realiseert je geschokt dat je precies zoals je moeder klinkt, waarna je je voorneemt om voorlopig gewoon nog maar even te dragen waar je zin in hebt.

17. Je hebt er een oog voor gekregen om aankondigingen van verlovingen en zwangerschappen te spotten op Facebook en een bijbehorende chocoladevoorraad aangelegd. Iedere keer doet het toch weer een beetje pijn.

Zit jij in je quarterlife crisis? Dit Instagram-account helpt je er doorheen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
17 tekenen dat je als twenty something officieel de overgang naar ouderdom hebt bereikt
Sluiten