Vivian
Vivian Love & Life 31 mrt 2016

18 herkenbare struggles voor iedereen die snel is afgeleid

We vergelijken onze aandachtsspanne vaak genoeg met die van een goudvis. Sterker nog: een goudvis heeft zelfs een eh… Oh ja, een goudvis heeft zelfs een langere aandachtsboog, namelijk een van negen seconden. Wij zijn vast niet de enige personen die om de haverklap afgeleid zijn. Herken jij de onderstaande achttien struggles ook?

1. Je brandt minstens twee keer per week je eten aan, omdat je afgeleid raakt en vergeet dat je aan het koken was.

2. Wanneer een internetpagina er meer dan drie seconden over doet om te laden, heb jij al vijf keer de verversknop ingedrukt.

3. Jij kan geen hele aflevering of film kijken zonder ondertussen vijf andere dingen te doen. Televisie kijken kan príma samen met Facebook checken of de afwas doen. Het gebeurt zelfs wel eens dat je drie keer opnieuw een scène moet ‘kijken’ omdat je toch weer met je smartphone bezig bent.

4. Tijdens het lezen van een zin moet je geregeld opnieuw beginnen, omdat je in de tussentijd afgeleid wordt.

5. Je hebt altijd ten minste tien tabbladen openstaan. Op slechts tien stuks ben je inmiddels zelfs trots geworden.

6. Je kijkt even op je telefoon hoe laat het is, en ineens ben je op Facebook de vakantiefoto’s uit 2010 van het zusje van de vriendin van je crush aan het bekijken.

7. Terwijl je een boek aan het lezen bent, kun je al niet wachten om met de volgende beginnen. En dus doe je dat ook.

8. Je kan je vrijwel niets meer herinneren van wat je in de les hebt geleerd, maar je weet nog precies wat de docent droeg en wat er op de posters stond. In details opmerken ben je dan wel weer goed.

9. Bij de yogales ben jij nooit helemaal zen, want jij bent veel te druk bezig met alles om je heen te observeren.

10. Het ene moment heb je je mobiel nog in je hand en een seconde later is ie nergens meer te bekennen.

11. Studeren met muziek aan is een onmogelijke combinatie voor jou. Voor je het weet ben je Rihanna’s ‘Work’ aan het meezingen en dansen, maar krijg je uiteindelijk zelf geen werk gedaan. Alright, het gaat dan ook niet over werk.

12. Als je in een lange rij staat te wachten, ben je tegen de tijd dat je aan de beurt bent al láng vergeten wat je wilde bestellen. Vervolgens schiet je in paniek en roep je maar alles behalve datgene wat je eigenlijk wilde hebben.

13. Je speelt een bordspel nooit uit, omdat je je gewoonweg niet zolang kunt focussen op iets. Zullen we iets anders gaan proberen?

14. Je komt er vaak na een paar uur pas achter dat je iemand niet terug hebt ge-appt. Je wilde echt wel antwoorden, maar toen kwam er even iets tussen. It’s not you, it’s me.

15. Het lukt je nooit om vroeg naar bed te gaan, want er zijn altijd nog zoveel dingen die je ineens nog moet doen voordat je gaat slapen. De nieuwste updates van je favoriete webshop zijn echt wel belangrijk! Misschien zit er wel iets tussen dat uitverkoopt. En als je nu niet die ene stapel opruimt gebeurt het nooit meer. Oja en de planten moeten nog water krijgen. Dat kan niet morgen.

16. Het komt zo vaak voor dat je de woonkamer binnenloopt en vergeet wat je precies wilde doen. Dat heeft ieder mens, maar bij jou is het wel echt absurd vaak.

17. Je knikt en zegt af en toe ‘ja’ en ‘uhu’, terwijl je eigenlijk niet aan het luisteren bent naar wat iemand zegt. Kijk er zit een vogeltje in de tuin!

18. Je haat het om ergens heen te rijden waar je nog nooit bent geweest, want dan moet je éxtra goed letten op alle bordjes. En dat doe je al teveel. Meer dan op de weg.

Ben jij altijd snel afgeleid? Dit is de reden (en die is eigenlijk heel positief!):

Reageer op artikel:
18 herkenbare struggles voor iedereen die snel is afgeleid
Sluiten