Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 31 jul 2018
Leestijd: 4 minuten

18 relatieadviezen van moeders, waar je maar beter wél naar kunt luisteren

Moeders hebben nog weleens de neiging om ongevraagd advies te geven dat we liever niet willen horen – vooral op het gebied van mannen en relaties. Ook al weten we diep van binnen dat ze hoogstwaarschijnlijk wel gelijk heeft; toegeven blijft lastig.

Knoop de volgende achttien relatieadviezen van moeders daarom goed tussen je oren. Ze hebben uiteindelijk altijd het beste met je voor!

1. Boos gaan slapen is wél een optie // Wanneer je de volgende ochtend met een frisse blik naar jullie ruzie kijkt, lijkt ie vaak een stuk minder erg. Daarnaast is het moeilijk om boos te blijven op je liefje als hij onschuldig naast je ligt te slapen.

2. Als jij denkt dat je het goed getroffen hebt, zit het goed // Het is belangrijk in een relatie dat je trots bent op je partner.

3. Mr. Right zal je niet afremmen, maar juist stimuleren // Als een man je niet bij kan houden, is hij waarschijnlijk niet de juiste.

4. Wees samen met iemand van wie je de slechte eigenschappen kunt accepteren // Iedereen heeft slechte eigenschappen, maar met sommige kun je beter omgaan dan met andere. Ga eens na wat jij de mindere kanten vindt van jouw partner en vraag je af of je hiermee kunt leven. Erger je je al na een paar maanden? Dan gaat het met grote kans niet werken.

5. Blijf altijd verantwoordelijk voor je eigen geluk // Een relatie moet enkel iets toevoegen aan jouw geluk.

6. Wees lief voor elkaar, zélfs als je ruzie maakt // Iedereen kan aardig doen wanneer ze vrolijk zijn, maar in een gezonde relatie zouden jij en je partner ook respectvol met elkaar om moeten gaan wanneer jullie ruzie maken.

7. De goedkeuring van je vriendinnen is belangrijker dan je zou denken // Als zij hem niet oké vinden, mankeert er waarschijnlijk iets aan hem dat jij (nog) niet ziet.

8. Hij zou je altijd beter moeten laten voelen, ook als je níet bij hem bent // Als hij geen positieve invloed heeft op jou, waarom zou je dan bij hem zijn?

9. Wees samen met degene die je de beste versie van jezelf wil laten zijn // Je wil immers zijn met iemand die het beste in je naar boven haalt, niet andersom.

10. Ga niet een relatie aan met iemand die het niet helemaal is, enkel omdat je niet alleen wilt zijn // Het kan vervelend zijn om je eenzaam te voelen, maar het is nog erger om je alleen te voelen in een relatie. Zoals Coco Chanel ooit wijs zei: “Just because they make it in your size, doesn’t mean you should wear it.”

11. Ga niet op zoek naar iemand maar wees geduldig en wacht tot er iemand op je pad komt // De juiste persoon hoef je namelijk niet te achtervolgen, maar komt jou halverwege tegemoet.

12. Wees sterk en je zult over je liefdesverdriet heenkomen // Gekwetst worden kun je niet voorkomen, maar je ellendig voelen is altijd een keuze.

13. Stuur niet iets via een app-je als je het niet in het echt uit durft te spreken // Het is tegenwoordig makkelijk om moeilijk bespreekbare dingen via een berichtje te sturen, maar het blijft altijd beter om dit soort onderwerpen persoonlijk met iemand te bespreken. Daarnaast wil je in een boze bui ook niet impulsieve berichtjes sturen waar je later spijt van kunt krijgen.

14. Wees altijd aardig en respectvol als je met iemand datet, ook al denk je dat het uiteindelijk niet gaat werken // Het kan natuurlijk gebeuren dat je date niet aan je verwachtingen voldoet, maar als je eerlijk bent, zou je het zelf ook fijner vinden wanneer iemand dit op een eerlijke en respectvolle manier laat weten dan dat diegene met de ghosting-trend meedoet.

15. Denk niet teveel over alles na,, maar laat het juist zijn gang gaan // Als je je nu al zorgen gaat maken over dingen die nog helemaal niet aan de orde zijn, vergeet je van het moment te genieten.

16. Practice what you preach // Het spreekt voor zich dat je je partner moet behandelen zoals jij ook graag behandeld zou willen worden.

17. Trouwen of kinderen nemen lost je relatieproblemen niet op // Meestal worden ze juist alleen maar erger.

18. En de classic: zorg altijd eerst voor jezelf // Als jij niet goed in je vel zit en gelukkig bent, kun je ook niet gelukkig zijn met iemand anders.

Relatieadvies van stellen die al 40+ jaar getrouwd zijn

BuzzFeed

Reageer op artikel:
18 relatieadviezen van moeders, waar je maar beter wél naar kunt luisteren
Sluiten