Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 25 okt 2016
Leestijd: 6 minuten

19 mensen waar Taylor Swift liedjes over heeft geschreven

Taylor Swift schrijft bijna al haar liedjes zelf, met als gevolg dat veel van haar liedjes over persoonlijke onderwerpen gaan. In plaats van dat te applaudisseren, vinden de meeste mensen dat maar vervelend.

Wij vinden het awesome dat Taylor zelf songwriter is, en vinden het mooi dat ze haar liedjes gebruikt om haar gevoelens van zich af te schrijven. Hoewel er veel over ex-vriendjes gaan, is dat trouwens echt niet altijd het geval. Een lijstje van mensen waarover Taylor haar liedjes schreef.

Tim McGraw gaat over Brandon Borello

Anders dan je zou denken, gaat het nummer niet over Tim McGraw. In plaats daarvan schijnt het over Taylor’s high school sweetheart Brandon Borello gaat. De twee waren een tijdje samen, totdat Brandon slaagde en verder ging naar de universiteit. Taylor bleef achter op de middelbare school en schreef dit liedje over haar verloren liefde.

Teardrops On My Guitar gaat over Drew Hardwick

Taylor was vroeger verliefd op een klasgenoot, Drew. Helaas bleef die liefde onbeantwoord en daarover schreef ze ‘Teardrops on my Guitar’, een herkenbaar nummer voor iedereen wiens crush onbeantwoord bleef.

Should’ve Said No gaat over Sam Armstrong

Dit lijflied van iedereen die ooit met een cheater heeft gedatet hebben we te danken aan Taylor’s onbekende ex Sam Armstrong. His loss.

Hey Stephen gaat over Stephen Barker Liles

Dit heerlijk zoete liedje gaat over Stephen Barker Liles, de frontman van countryband Love and Theft. In 2009 was Taylor stiekem heel verliefd op hem.

You’re Not Sorry, Forever and Always, Last Kiss en Holy Ground gaan over Joe Jonas

Aw, Taylor’s eerste publieke relatie! De Jonas Brother maakte het uit via een telefoongesprekje van 27 seconden. Yikes. Gelukkig was deze relatie de inspiratie voor wat fijne liedjes. ‘You’re Not Sorry’ lijkt een direct antwoord te zijn op Joe’s track ‘I’m Sorry’, dat hij net na hun break-up uitbracht. De twee gaan weer beter met elkaar om sinds Taylor’s vriendin Gigi met Joe datete, maar dat is ook alweer een tijdje voorbij.

The Best Day gaat over haar moeder, Andrea Swift

Iedereen die close is met zijn moeder zal lichtelijk emotioneel worden bij het horen van ‘The Best Day’. Het is een sentimenteel liedje over dat ze het zo fijn heeft met haar mams, en haar steun zo waardeert. Aw.

Mine gaat over Cory Monteith

In 2010 gaf Taylor toe dat ze Mine schreef over een jongen die ze eigenlijk niet zo goed kende. Rond de tijd dat ze het liedje schreef, had ze een blauwe maandag een fling met Cory Monteith… Just saying.

Sparks Fly gaat over Jake Owen

Toen Taylor een stuk jonger was, speelde ze support bij shows van countryzanger Jake Owen. De ‘green eyes’ in het nummer zouden een referentie zijn naar zijn uiterst groene kijkers.

Never Grow Up gaat over haar broertje Austin Swift

Hoe lief is dit liedje? Het gaat erover dat ze haar broertje waarschuwt om niet volwassen te worden, en voor altijd zo klein te blijven. Is overigens niet gelukt, Austin is inmiddels hartstikke volwassen en timmert aan de weg als acteur.

Back to December gaat over Taylor Lautner

Taylor en Taylor waren een tijdje samen nadat ze elkaar in 2010 ontmoetten op de set van Valentine’s Day. Dit liedje is enorm herkenbaar voor iemand die ooit een relatie heeft verbroken en er daarna spijt van heeft. Een muzikale verontschuldiging.

Dear John en The Story Of Us gaan over John Mayer

Taylor was niet de eerste wiens hartje werd gebroken door John Mayer. Het moge duidelijk zijn dat Dear John over hem gaat, ze windt er namelijk geen doekjes om. ‘Don’t you think 19’s too young to be played by your dark twisted games when I loved you so?’. Tja, Tay.

Mean gaat over muziek-criticus Bob Lefsetz

‘One day I’ll be living in a big ole city, and all you’re ever gonna be is mean’. Dit liedje is de ultieme wraak op zure muziekcriticus Bob Lefsetz, die haar de grond in boorde na haar optreden op de Grammy’s in 2010. Served.

Better than Revenge gaat over Camilla Belle

Hoewel we denken dat Taylor tegenwoordig de high road zou nemen, was dat in 2010 nog wel anders. Toen geloofde ze nog dat jongens ‘afgepakt’ konden worden, zoals Camilla Belle Joe Jonas van haar afpakte. Het liedje is nogal kinderachtig, met lyrics als “She’s an actress, she’s better known for the things that she does on the mattress.” Een paar jaar later is Taylor duidelijk volwassener geworden. ‘I used to think people could steal your boyfriend, but no one can steal your boyfriend from you if he doesn’t want to leave.’

State of Grace, All Too Well, I Almost Do, The Last Time, We Are Never Ever Getting Back Together, The Moment I Knew en Sad Beautiful Tragic gaan over Jake Gyllenhaal.

Ze waren bijna een half jaar bij elkaar, en in die tijd heeft Jake haar genoeg materiaal gegeven om Taylor’s album ‘Red’ vol te stampen met fantastische liedjes. Vooral ‘All Too Well’ is een mooie interpretatie van hoe je je fijne momenten herinnert na een break-up.

Everything has Changed en Begin Again gaan over Conor Kennedy

Van juli tot september 2012 was Taylor aan het daten met de vier jaar jongere Connor Kennedy – de kleinzoon van Robert F. Kennedy. Helaas werkte het gewoon niet tussen de twee, omdat hij jonger was en niet toe was aan een serieuze relatie. De liedjes over dit groene blaadje zijn cute en sentimenteel.

Starlight gaat over Conor Kennedy’s oma, Ethel Kennedy

Dit liedje gaat over Ethel Kennedy, en Taylor schreef het nadat ze een oude foto zag van Ethel en Robert F. Kennedy. Ze schreef het vanuit Ethel’s perspectief. Gek genoeg schreef ze ‘Starlight’ al voordat ze Conor ontmoette!

I Knew You Were Trouble, Style en Out Of The Woods gaan over Harry Styles

Velen denken dat We Are Never Getting Back Together ook over Harry ging, aangezien ze tijdens ze Grammy’s een stukje aan het liedje toevoegde waarin ze hem nadeed in een Brits accent. Toch ligt dat nummer wat eerder op de tijdlijn. Deze andere nummer schijnen wel over hem te gaan.

Style lijkt ons een vrij duidelijke verwijzing, en in Out Of The Woods zingt ze over ‘twenty stitches in a hospital room’ wat waarschijnlijk gaat over een sneeuwscooter-ongeluk dat ze samen hadden.

Bad Blood gaat over Katy Perry

Dit verhaal is breed uitgemeten in de pers. Taylor voelde zich verraden door haar voormalige vriendin Katy toen ze haar achtergronddansers weg kaapte, vlak voor haar tour. Misschien een beetje onvolwassen om dat op deze manier op te lossen, maar het heeft haar wel een mega hit opgeleverd.

Blank Space gaat over iedereen die denkt dat ze echt een serial dating gekkie is

Veel mensen snappen niet dat dit liedje eigenlijk een grapje is. Taylor dacht: wat als ik een nummer schrijf vanuit het perspectief van wie mensen denken dat ik ben? Het resultaat is een gekkie met een ‘long list of ex lovers’ die een ‘nightmare dressed like a daydream is’. In tien jaar heeft ze namelijk niet veel meer gedatet dan de gemiddelde vrouw van 26. Het enige verschil is dat het bij haar breed uitgemeten wordt in de pers. Gelukkig heeft het ons een hoop mooie muziek gebracht!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
19 mensen waar Taylor Swift liedjes over heeft geschreven
Sluiten