Vivian
Vivian Fashion 13 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

20 manieren om een super mooie Instagram-feed te krijgen

Tegenwoordig kan iedereen met een camera of zelfs een mobiele telefoon zich fotograaf noemen. Dat is wel te zien aan Instagram, waar dagelijks meer dan tachtig miljoen nieuwe foto’s op geplaatst worden.

Het kan dan ook flink lastig zijn om jouw mooie outfitfoto op te laten vallen tussen de massa modefoto’s die elke seconde voorbij komt. Kleedkamerselfies, foto’s midden op straat en natuurlijk niet te vergeten de spiegelselfies zijn vaste prik. Maar hoe kun je jouw modefoto er tussenuit laten springen stiekem een beetje Insta-famous worden? Don’t worry, wij hebben wat tips voor je van Instagram-pro’s zelf.

1. Zorg voor een mooie backdrop. In de zeeën modefoto’s kan het weleens helpen om daadwerkelijk een blauwgroene zee als achtergrond te hebben. Of ga bijvoorbeeld voor een mooi berglandschap. Hiermee onderscheid je je gegarandeerd van de andere modefoto’s.

2. Gebruik witruimte. Je hoeft je natuurlijk niet per se aan het standaard vierkantje of rechthoekje van Instagram te houden voor één foto. Ga bijvoorbeeld voor een witrand of voor twee foto’s in één, zoals hieronder.

3. More is more. Wanneer het een foto betreft, is ‘simpel’ niet altijd een sleutelwoord. Dingen als grote sieraden en opvallende kleuren trekken de aandacht.

4. Ga voor mixed media. Wees niet bang om creatief te zijn en je foto’s one of a kind te maken.

5. Draai je foto om. Het lijkt zo simpel, maar je foto kan een stuk interessanter worden als je ‘m honderdtachtig graden draait.

6. Kijk eens naar beneden. Een mooie vloer kan je schoenen nóg meer doen opvallen. En natuurlijk is de Instagram van I Have This Thing With Floors hemels om naar te kijken.

7. Wees niet bang voor kleur. Speel met de helderheid, de verzadiging en het contrast van je foto’s om het meeste uit de kleuren te halen.

8. Get artsy. Als je naar een museum gaat, doe dan je voordeel met alle kunstige Instagram-waardige achtergronden.

9. Blijf bij één kleurenschema. Wees niet bang om je achtergrond met je outfit te matchen. Sterker nog: dat ziet er juist heel tof uit.

10. Speel met licht. Creëer schaduwen of gebruik bijvoorbeeld de lichtinval door glas-in-lood-ramen voor een prachtig effect.

11. Knip en plak. Vind je de achtergrond van je foto toch niet zo geslaagd? Knip jezelf dan uit de foto en plak dit dan op een egale kleur. Leuk is om hierbij nog een witrandje om je heen te laten, zoals je hieronder ziet.

12. Beweeg! Statische foto’s zijn toch altijd een beetje saai en je ziet overduidelijk dat je aan het poseren bent. Daarom zijn foto’s waarop je beweegt toch altijd net een stukje leuker, zoals deze van de mooiste Yara!

13. Keep it real. We zien al genoeg gephotoshopte foto’s op het internet voorbijkomen, dus een paar au naturel foto’s zijn meer dan welkom.

14. Dieren zijn altijd goed. Hondjes, kittens, koeien, flamingo’s, je kunt het zo gek niet verzinnen: dieren scoren likes. En dat snappen wij heel goed!

15. Geometrie is fijn. Strakke lijnen en rechte hoeken trekken meteen de aandacht en kunnen dus voor een interessante foto zorgen.

16. Ga voor zwart-wit. Een simpel zwart-witfilter kan heel veel drama in je foto’s brengen.

17. Go green! Planten zorgen letterlijk en figuurlijk voor een breath of fresh air in je foto’s. Tips hiervoor vinden we bij onze eigen Yvet, die helemaal gek is op alles wat met planten te maken heeft.

18. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Dat spiegelselfies niet saai hoeven te zijn, bewijst onderstaande foto wel.

19. Kies onverwachte achtergronden. Natuurlijk zijn roze muren fantastisch om voor te poseren, maar het is ook leuk om voor iets onverwachts te gaan staan. Kiosken, fruitmarkten, noem het maar op.

20. Matchy matchy. Als je het écht goed aan wil pakken, laat je je vriendin dezelfde outfit aantrekken. Levert op straat misschien wat rare blikken op, maar dat is het waard.

Je bereik vergroten? Zo krijg je meer volgers op Instagram – NSMBL

Ben jij helemaal verslaafd aan Instagram, maar willen de volgers niet zo komen? Gelukkig zijn er een heleboel manieren om meer volgers op Instagram te genereren, zonder dat je daarvoor geld hoeft te betalen. Wij hebben de beste tips op een rijtje gezet!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
20 manieren om een super mooie Instagram-feed te krijgen
Sluiten